Pozdravljeni, prosila bi vas za odgovor na eno tako bolj čudno vprašanje, ma sem v dvomih...
Delavec je imel v pogodbi poskusno dobo 3 mesece, začel je delati
s 1.decembrom 2004. Ker je bil neuspešen, mu bomo dali izredno odpoved delovnega razmerja. Prepričana sem sicer, da mu potem poteče
delovno razmerje z 28.02.2005.
Prosim, pomagajte mi - je to prav?
LP, M.
Poskusno delo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Optimistka
- Računovodja

...ma tudi jaz sem se zanesla na logiko.. problem je, da človek piše fakturo in računa od datuma 1.feb. valuta 30 dni ....in potem se znajdeš na drugem področju... Oprostite za vprašanje. Seveda je čisto logično, da so trije meseci pač trije meseci. Če bi pisalo v pogodbi 90 dni, bi se pač pogovarjali o drugem datumu.
Delavcu smo napisali vse potrebne papirje. Konec koncev se ne bi nič spremenilo, četudi bi imel ta mesec še dva dni več - človek je aroganten, nesposoben in žaljiv in za vse bo bolje, da gre.
Hvala za mnenja in LP, M.
Delavcu smo napisali vse potrebne papirje. Konec koncev se ne bi nič spremenilo, četudi bi imel ta mesec še dva dni več - človek je aroganten, nesposoben in žaljiv in za vse bo bolje, da gre.
Hvala za mnenja in LP, M.
Pri izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi morate biti še posebej pazljivi, paziti morate na roke itd. Zato tudi nisem prepričana, da je 28.2. pravi datum, ko delavcu preneha delovno razmerje. Tega dne poteče poskusno delo, ki ga boste ocenili kot neuspešno. Menim, da ga prej kot ob (po) poteku težko dokončno ocenite kot neuspešno. Zato menim, da se šele tedaj prične postopek izredne odpovedi in bi dejansko prenehanje delovnega razmerja lahko sledilo kasneje.
Zlasti če je delavec res takšen kot ga opisujete, bo zanesljivo tudi v postopku našel napake, če ne boste ravnali pazljivo in dosledno spoštovali določila ZDR.
Zlasti če je delavec res takšen kot ga opisujete, bo zanesljivo tudi v postopku našel napake, če ne boste ravnali pazljivo in dosledno spoštovali določila ZDR.
-
Optimistka
- Računovodja

Pri tem smo se sklicevali na 4.alinejo 125.čl.ZDR, po katerem "lahko delodajalec ob poteku poskusne dobe izredno odpove pogodbo o zaposlitvi, torej s <u>takojšnjim učinkom brez odpovednega roka</u>, in sicer na podlagi ugotovitve o neuspešno opravljenem poskusnem delu."
Ostali postopek s komisijo vred smo izpeljali brezhibno, na zavodu pa so nam svetovali, naj bo zadnji dan poskusnega dela tudi njegov zadnji dan na firmi, da ne bi izpadlo, kot da njegova neustreznost ni tako zelo huda...
Ej, na tako stvar sem naletela prvič v življenju - ponavadi se vsi ljudje v poskusnem roku še bolj potrudijo..
LP, M.
Ostali postopek s komisijo vred smo izpeljali brezhibno, na zavodu pa so nam svetovali, naj bo zadnji dan poskusnega dela tudi njegov zadnji dan na firmi, da ne bi izpadlo, kot da njegova neustreznost ni tako zelo huda...
Ej, na tako stvar sem naletela prvič v življenju - ponavadi se vsi ljudje v poskusnem roku še bolj potrudijo..
LP, M.
-
Optimistka
- Računovodja