rezervacije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

rezervacije

Odgovor Napisal/-a vita11 »

V bilanco s. p. bi radi knjižili rezervacijo izplačila za opravljanje storitev naše pooblaščene osebe. Lani smo namreč opravljali storitve, iz naslova katerih smo imeli velik dobiček. Ker pa je druga registrirana dejavnost nosila izgubo, si vodja kot pooblaščena oseba (ni lastnica) ni obračunavala svojih stroškov dela. Zdaj pa se je izkazalo, da imamo kot celota dobiček, imamo pa težave z likvidnostjo, saj nam dobiček povečujejo končne zaloge. Ali lahko knjižimo v rezervacije stroškov dogovorjen brutoznesek po podjemni pogodbi in to nato v celoti izplačamo, ko bomo imeli denar?
vita11
Računovodja
Računovodja

Kaj ste res vsi spregledali?:sad:
cvetka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Jaz bi knji~ila tako kot vi mislite, tudi ostali stroaki in prihodki se upoatevajo v obdobju v katerem so nastali in ne kdaj je kaj pla
ano...npr.pla
e za december se knji~ijo v leto 2004, izpla
ane v 2005.lp
vita11
Računovodja
Računovodja

Hvala Cvetka. Jaz sem knjižila dogovorjen brutoznesek podjemne pogodbe. Podpisali smo tudi sklep o tem, da bo izplačilo izvedeno takrat, ko bo likvidnostni položaj to dopuščal. Takrat bodo normalno odvedeni tudi davki. Gospa, ki ji moramo to izplačati, ima namreć še druge dohodke in ji datum izplačila za opravljeno delo ni pomemben.
Upam, da prav raumišljam.
Odgovori