SP-jevci NA POMOČ

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gost

SP-jevci NA POMOČ

Odgovor Napisal/-a Gost »

Moj klient je zaprl sp in to pred mesecem dni ( v letu 2004). Na računu je 0, kako naredim bilanco stanja, ali mora biti prazna in kako naredim bilancu uspeha.
Istočasno pa bi vas vprašala za društvo še to, imamo vozilo, ki ni več v osnovnih sredstvih (je zamortizirano) , sedaj pa smo ga prodali brezplačno. Kako to knjižim
Pozdrav
Lilijana
LARISA
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Če je vaš klient zaprl sp in naredil vse kot je treba je moral po 1 mesecu na DURS dostaviti napoved in vse priloge. S tem naj bi tudi prehehali tudi vsi poslovni dogodki in tudi nobenih napovedi vam ni treba več oddajati.

Za društvo: če je osnovno sredstvo zamortizirano njegova prodaja vam predstavlja prihodek od prodaje OS. Izločiti morate še iz registra.
Ni mi pa jasno kako ste nekaj prodali brezplačno.
Upam, da sem vsaj malo pomagala.

Lp
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Ta moj klient je zaprl dejavnost začetku decembra. Sedaj pa mi je prinesel naj naredim zaključni račun kot lani, zato ne vem kako narediti. On na DURS ni še nič pošiljal. Ali moram to oddati tudi na AJPES
Hvala in lep pozdrav
Lilijana
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Jaz sem imela podoben primer, podatke sem oddala samo na DURS, saj na Ajpes med letom (zaključek je bil 31.7.) ni bil možen. Sedaj pa je ista oseba odpra nov s.p., pa sem amlo zmedena kaj narediti. Na DURS se jasno odda napoved, na Ajpes je sedaj tudi že možno oddati podatke, kaj pa za prejšni s.p. mi pa ni jasno.
Liljana, napoved za odmero davkoz iz dohodka dejavnosti je potrebno vložiti en mesec po prenehanju, kar pomeni pri vašem klientu začetek januarja 2005.

katrijn
sandra
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sandra »

Podobna situacija
1.Stranka je zaprla s.p.sredi leta 2004-oddala sem na DURS.
2.Moja izkušnja je,da je potrebno do 31/3/2005 oddati podatke tudi na AJPES,pač za določeno obdobje ( npr.1.1-15.7./2004-isti podatki kot za DURS)
Sandra
Odgovori