Pozdrav vsem!
Mogoče banalno, OŠ-sko vprašanje, pa vendar:
1.Koliko dni po odpremi blaga- max se sme izdati račun..nekje se mi zdi,da sem zasledila 8 dni najkasneje? Je kje to določeno? Kaj pa, če je kasneje?
2.Izdan je bil račun. Plačan pa je bil v gotovini. Torej ni vidno na bančnem izpisku. Kako to plačilo zabeležite v program,ki ga pač imate? Vem,totalno neumno vprašanje...žal.
3.Kontni plan: Kje je kakšna dobra razlaga celotnega kontnega plana- razčlenitev-da se ve al je v dobro al v breme..ipd.
Nisem računovodska smer, temveč management, vendar me zanimajo tudi nekatere stvari iz računovodstva, zato prosim za uvidevnost.
Pa še tole: kje vse ˝pobirate˝ informacije in novosti- tale portal, revija IKS, uradni list...še kje? Hvala!
Hvala za pomoč in lp,
Nadja
Razlaga
Moderator: Mirko Zbačnik
1. ja 8 dni. Če je kasneje in ne prejemnik ne izdajatelj nista zavezanca za DDV ni problem, je pa če je DDV pogoj pri enem izpolnjen (in račun ni izdan v mesecu opravljenje storitve), ker je potem potrebno izdelovati popravke obrazca DDV.
2. Vodiš blagajno, ali pa knjižiš na 285 (d.o.o.), ali 92 (s.p.)
3. IKS 9-10
katrijn
2. Vodiš blagajno, ali pa knjižiš na 285 (d.o.o.), ali 92 (s.p.)
3. IKS 9-10
katrijn
Pozdravljena!
Mogoče ti bom malo olajšala zadevo!
1. Račun moraš izdati najkasneje do 15. v mescu, ki sledi mesecu opravljene storitve. Najboljše je takoj!
2. Bodi bolj natančna! Te zanima za s.p. ali d.o.o.. Za s.p. enostavno ali dvostavno??
3. Lepo razlago lahko dobiš tudi v knjigi KONTNI NAČRT IN PONAZORITVE KNJIŽENJ, ki jo izdaja Zveza računovodij, finančnikov in revizorejv Slovenije
Mogoče ti bom malo olajšala zadevo!
1. Račun moraš izdati najkasneje do 15. v mescu, ki sledi mesecu opravljene storitve. Najboljše je takoj!
2. Bodi bolj natančna! Te zanima za s.p. ali d.o.o.. Za s.p. enostavno ali dvostavno??
3. Lepo razlago lahko dobiš tudi v knjigi KONTNI NAČRT IN PONAZORITVE KNJIŽENJ, ki jo izdaja Zveza računovodij, finančnikov in revizorejv Slovenije