POPOLDANSKI S.P.-piz

Moderator: Mirko Zbačnik

nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

POPOLDANSKI S.P.-piz

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Zanima me ali se v strošek s.p.-ja upoštevajo mesečna plačila PIZ in zdrav.zav, ki ga popoldanski s.p. plača mesečno?? Kaj so dokazila-položnice?
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Ja dokazila so poloznice in temeljnica za vknjizbo. Gredo med ostale stroske zasebnika - na med prispevke
marc
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a marc »

Kako?
Jaz sem pa mislila, da se prispevki SP-ja - popoldanca, vpišejo pod drugi stroški/prispevki za cos.varnost podjetnika. Članarina se vpiše pa pod drugi stroški/ostali stroški.
Zanima me pa, kam se pa vpiše provizija od plačanih položnic ( v knjigo za enostavno knjigovodstvo)?

Hvala za odgovor.
:)
talijam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a talijam »

Popoldanci plačijemo pavšalni pripevek, zato to ne gre med soc. prispevke, ampak med ostale stroške zasebnika (zavarovani smo namreč že nekje drugje in nam to ne gre v pokojninsko osnovo:oops:). Provizija od položnic se vpiše pod stroške storitev (dokazila so bančni izpiski).:mrgreen:
LP
elicas
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a elicas »

Prispevki za s.p popoldanca se vpisujejo pod pris. za socialno
varnost zasbnika, ket jih tako tudi obravnava davčna.
Več na spetni strani dursa ,kjer jih imajo pod:
Prispevki za socialno varnost \ Pavšalni prispevki za samostojne podjetnike, ki opravljajo dopolnilno dejavnost
Lep pozdrav!
:oops::oops:
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Ne bo držalo pa naj pišejo kar želijo. Kjer se vpisujejo prispevki za socialno varnost zasebnikov se vpisujejo tisti prispevki, ki vplivajo na pokojninsko osnovo. A potem bi tudi pri oddaji dohodninske napovedi te prispevke vpisali kot osnovo od katere si lahko plačujete dodatno pokojninsko zavarovanje- res ne bo šlo.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Prispevki za popoldanca se vpisujejo pod ostale stroške, čeprav jih jaz vpisujem pod stroške ki niso odvisni od poslovnega izzida. Plačaš jih namreč v vsakem primeru, tako kot akontacijo dohodnine. Prispevki za socialno varnost zasebnika se vpisujejo pri navadnih s.p.-jih, saj niso drugje zavarovani.

katrijn
marc
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a marc »

No pa še enkrat jaz.
Preverila sem na računovodskem servisu, kako oni to delajo za svoje stranke. Prispevke vpisujejo pod prispevke za soc. varnost zasebnika - preverjeno. To delajo že par let, bodo verjetno že vedeli, kaj je prav in kaj ne.
Upam, da smo sedaj stvar dokončno razčistili.:D:D:D:D
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Ravnokar telovadim s tem pavšal prispevkom in še vedno ne vem, kam???
V navodilih Obrtnika piše, da gredo med prispevke za soc.varnost zasebnika (zap.št. 20. v obrazcu Napovedi za odmero davka) "prisp. iz in od izbrane zavarovalne osnove ter bruto nadomestila". Pri zap.21 (Ostali stroški..) pa našteva med drugim: "prisp., uvedene s posebnimi predpisi". Menda je to ta pavšal.:???:
Ne bi rekla, da na računovodskem servisu točno vedo za vse.
Bom naredila kot katrijn:mrgreen:

Anela
soro
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a soro »

Pozdravljeni,

danes sem nesla napoved na davčno in sem povedala da sem dala prispevke -popoldanski s. p. med ostale stroške ... in je rekla da je tako najbolj pravilen način.

LP sonja
talijam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a talijam »

Katrijn in KNAP - upam, da imamo prav, da gre to pod ostale stroške. Jaz namreč to že 6 let dajem pod ostale stroške in še nihče mi ni nič rekel na Dursu.
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Ostali stroški št 21,
Odgovori