Do sedaj sem bil prepričan, da se limit 5.000.000 sit nanaša na koledarsko leto a očitno ni tako.
Če upoštevam obdobje zadnjih 12 mesecev sem v decembru 2004 presegel omenjen limit (skupaj cca 6.000.000 sit avtorskih honorarjev)
in bi se očitno moral že prijaviti v register zavezancev za DDV.
Vprašanja
Kako naj izpolnim 15 točko obrazca DDV-P2. Katerih 12 mesecev naj upoštevam? Če bi npr. upošteval zadnjih 12 mesecev od tega trenutka (jan 2004 - jan 2005), bi bil skupni promet nižji od limita 5.000.000 sit in se tako sploh nisem dolžen prijaviti. Ali naj raje upoštevam obdobje dec 2003 - dec 2004, ko je bil limit presežen?
Ali imam prav, ko smatram, da bom plačal DDV za razliko do limita - torej 20% od 1.000.000 sit?
Hvala!
vključitev v DDV kot FIZIČNA oseba (DDV-P2)
Moderator: Mirko Zbačnik
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal cof</i>
Vprašanja
Ali imam prav, ko smatram, da bom plačal DDV za razliko do limita - torej 20% od 1.000.000 sit?
Hvala!
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
DA. Prav na to temo je bil v petek, 18.2.05 članek v Delu (str. 16) z naslovom: DDV na sto in en način: Vse je relativno, tudi dedeve.
Pozdrav - Jasna
Vprašanja
Hvala!
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
DA. Prav na to temo je bil v petek, 18.2.05 članek v Delu (str. 16) z naslovom: DDV na sto in en način: Vse je relativno, tudi dedeve.
Pozdrav - Jasna
To verjetno velja sele od 1.1. letos, da se kdor dela v odvisnem razmerju ne rabi vkljucit v sistem DDV zavezancev? In kako je to definirano, kaj pa ce presezes 5 mio, ko si ravno presel v odvisno razmerje? In ce si jih presegel se preden je ta zakon stopil v veljavo? Vem, da imajo zakoni nove luknje, ampak zame je prepozno, sem ze morala placat DDV za zasluzek skoraj celega lanskega leta zaradi prestopa te meje v februarju, ceprav ne v 2003, ne v 2004 nisem presegla 5 mio bruto zasluzka. So sesteli vse zneske skupno s tistim, ki je presegel mejo pa do takrat, ko sem se sama prisla prijavit v DDV sistem, zracunali so mi lepo na vse DDV in nabili obresti (skupno cca 900.000 sit). Se vedno me je groza, kako te DURS lahko opili zaradi nevednosti. Jih nic ne briga, ce nimas kje vzet.
Upam, da bo vam sreca bolj naklonjena.
lp, D.
Upam, da bo vam sreca bolj naklonjena.
lp, D.
Za zjokat.
Sem prebrala tisti petkov clanek v Delu, Vse je relativno, tudi dedeve.
Placala sem torej nekaj, kar mi v eni drugi obcini ne bi bilo treba.
Zdaj nimam nobene pravne pravice do pritozbe, ker sem prostovoljno placala DDV z obrestmi za nazaj, seveda po 'prijazenem' nasvetu usluzbenke, ki je trdila, da bom morala DDV vsekakor placati, obresti bo se vec, poleg pa me bo doletela se kazen. Kdo pa ne bi placal? Morala bi vprasati za drugo mnenje se kaksnega strokovnjaka, pa nisem.
Je ze tako, v tej nasi ljubi drzavi, ce si posten, se ti skoraj gotovo slabo pise.
.........
D.
Sem prebrala tisti petkov clanek v Delu, Vse je relativno, tudi dedeve.
Placala sem torej nekaj, kar mi v eni drugi obcini ne bi bilo treba.
Zdaj nimam nobene pravne pravice do pritozbe, ker sem prostovoljno placala DDV z obrestmi za nazaj, seveda po 'prijazenem' nasvetu usluzbenke, ki je trdila, da bom morala DDV vsekakor placati, obresti bo se vec, poleg pa me bo doletela se kazen. Kdo pa ne bi placal? Morala bi vprasati za drugo mnenje se kaksnega strokovnjaka, pa nisem.
Je ze tako, v tej nasi ljubi drzavi, ce si posten, se ti skoraj gotovo slabo pise.
.........
D.
imam dohodke iz delovnega razmerja, po pogodbi odelu (neko občasno delo za drugo podjetje) in dohodek od prodaje stanovanja. Dohodek iz delovnega in pogodbe po moje ni predmet DDV, kaj pa menite o dohodku od prodaje stanovanja. Kaj bom zaradi tega morala plačati DDV. Predvidoma bom prodala tudi parcelo. To bo bistveno preseglo limite
Glede tega dohodka od prodaje nepremičnine so različna tolmačenja.
Glede tega dohodka od prodaje nepremičnine so različna tolmačenja.