Dnevnice in stroški v zasebnem podjetju

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bgaj
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Dnevnice in stroški v zasebnem podjetju

Odgovor Napisal/-a bgaj »

Imam podjetje v katerem pa nisem uradno zaposlen, ker imam pač drugo redno delovno mesto. Zanima me, če lahko v svojem podjetju, za recimo sobote in nedelje ali dni na poti, uveljavljam dnevnice in stroške potovanja?
Katere stroške pravzaprav lahko uveljavljam? Hvala.

Gajsek Branko
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

A,veste dragi Branko,da tale forum ni od včeraj in da lahko najdete
na njem že ogromno odgovorov,samo malo se je treba potrudit.Pa ne boste verjeli,ampak trenutno se nas večina matra z bilancami.
lina2
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lina2 »

Jaz sem že končala z bilancami za s.p-je. Odgovor na vprašanje je ne, ker niste zaposleni.
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Jaz bi vseeno dodala, da je izplačilo možno, vendar morate znesek obrutiti in izplačati kot pogodbeno delo, z vsemi dajatvami vred.

Gordana
anerip
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a anerip »

Na temo dnevnic in kilometrine je bilo res ze veliko napisanega na tem forumu, vendar vsak ugiba po svoje.
Kaj pa je resnica? Kateri predpis doloca, da popoldanski s.p. ni upravicen do obracuna in povracila stroskov kilometrine?
Lp.
dolenjka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

S.p. - popoldanski je upravičen do obračuna kilometrin, ni pa upravičen lastnik podjetja, v katerem ni zaposlen.
Ima še kdo kakšno mnenje?
P.
anerip
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a anerip »

Dolenjka,
kaj pa pravite na dnevnice? Jih nezaposleni (popoldanski) s.p. lahko obracunava?
Lp.
lina2
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lina2 »

Jaz jih obračunavam v skladu s 44. členom Zakona o dohodnini saj je pri dohodku iz dejavnosti vseeno ali si popoldanec ali ne oz. od 01.01.2005 za terence samo prehrano, ker so spet vse zamotali z Uredbo.
Odgovori