Neplacniki

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bertab
Nov član
Nov član

Neplacniki

Odgovor Napisal/-a bertab »

Vprasanje za racunovodske servise. Kako ravnate s stranko, ki vam ne placuje redno, ali pa sploh ne vec mesecev , ceprav jih ustno opomnite in obljubijo in z njimi nimate sklenjene pogodbe? Ali obstaja kaksen pravni "hakeljc" da si jim vseeno obvezen izdelati bilance in porocila?
Kako v takih primerih ravnate vi?

Za odgovore prav lepa hvala!
taboljša
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a taboljša »

Če nimate z njimi sklenjene pogodbe in če niste na DURS-u zavedeni kot njihov računovodski servis jim knjige postavite pred njihova vrata s posetnico na vrhu: "dajte druge met za norca!"
No tako bi naredila jaz, čeprav sama nikoli ne delam brez pogodbe. V kolikor stranka ne podpiše pogodbe je ne smatram za resno in da ne želi delati z menoj in ji papirje in knjige vrnem takoj.
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Mislim, da je to problem vseh. Vsak ga rešuje po svojih najboljših močeh. Jaz jim ne pišem nalogov za plače in prispevke, pa saj je vse eno, ker so taki, da še svojih delavcev ne plačajo. Sem jim pa povedala, da zaključni račun ne bo narejen dokler ne bodo poravnane obveznosti. Tudi jaz imam pogodbe z njimi, prav tako kot Taboljša. Pa, kaj ti to pomaga. Zaradi pogodbe, ki so jo taktat velikodušno podpisali in se s tem strinjali tudi s plačilom še ne pomeni, da svoje obveznosti poravnavajo v roku, pa ko bi jih vsaj mesečno.

vl
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a barbarak »

Tudi jaz imam z vsemi mojimi strankami sklenjeno pogodbo. Se mi zdi, da je to prvi korak k uspešnemu sodelovanju. Nekatere stranke so že tako ali tako neresne. Če ne prinašajo dokumentacije in se izgovarjajo, da niso vedele, jim lahko mirne duše rečeš, da imajo vse zapisano v pogodbi. Enako je glede plačila. So taki, ki se izgovarjajo, da niso prejeli računa, pa jim spet vržeš pogodbo naprej in rečeš, zakaj niso poklicali, da niso dobili računa, če v pogodbi piše, da ga prejmejo vsak mesec. Do sedaj sem imela na srečo samo eno stranko, ki sem ji odpovedala pogodbo, vso dokumentacijo zapakirala in jo dostavila na sedež njihovega podjetja.
Pogodba je tisti hakeljc s katerim stranko lahko vsaj malo držite, če krši določene člene pogodbe.

LP pa veliko poslovnega uspeha8-)
Odgovori