Izredni dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Furlan
Začetnik
Začetnik

Izredni dopust

Odgovor Napisal/-a Furlan »

Živjo, rada bi se pozanimala glede dopusta ob rojstvu otroka za očeta. Ali mi lahko kdo pove, če pripada očetu ob rojstvu otroka dva dni izrednega plačanega dopusta? Ali mi lahko kdo pove kje je to napisano, po možnosti mi povejte spletno stran. Hvala za odgovor, Lana.
dolenjka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

Pripada mu 14 dni plačanega dopusta v breme centra za socialno delo, ki ga mora izkoristiti v prvih treh mescih vašega porodniškega dopusta.P.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tu moramo ločevati očetovski dopust od izrednega dopusta. Dolenjka, kar navajate je očetovski dopust. Mislim pa, da lana sprašuje po izrednem dopustu, ki pripada po kolektivni pogodbi. V ZDR ni določb o pravici do izrednem dopustu ob rusjstvu, možno pa je, da je to določeno v panožni kolektivni pogodbi. Kot primer navajam pogodbo za gradbeno dejavnost, kjer je določen 1 dan. Prosim, da poveste v katero panogo spadate, da vam bomo lažje posredovali objave v UL za vašo panogo.

Se je že kaj ogrelo?

Mirko
lenka78
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lenka78 »

Odvisno od kolektivne pogodbe, ki velja za vašo dejavnost. Po KP za trgovino pripada 1 dan izrednega dopusta.
Furlan
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Furlan »

Že ko sem brala odgovor se mi je zdelo, da dolenjka ne misli pravega dopusta, toda Mirko gre verjetno v pravo smer, naj povem da je zaposlen v gospodarstvu, v gradbeništvu, zelo lepo prosim, da mi napišete, kje to dobim. Najlepša hvala, Lana.

Pri nas na primorskem :)sonček sije.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Super!

Pripada vam 1 dan, po 24. členu panožne pogodbe, objavljene v UL št. 1/2005, dne 03. 01. 2005 http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=73852 .

Je že bolje?

Mirko
Odgovori