...AJPES v teh dneh razpošilja račune za predplačila za javno objavo letnih poročil.
Sam sem preko spletne strani oddal poročila za nekaj podjetij, preko enega gesla. Nikjer nisem zasledil, da tega ne bi smel... In zdaj? AJPES mi pošlje domov račune za predplačila za ta podjetja, ki se glasijo name, čeprav so podjetja sama plačala te dajatve preko svojih TRR!!! In kaj z DDV? Očitno ga lahko pozabim! In kako naj to zmedo zdaj poknjižim? Pri kom? Pri sebi najbrž ne, čeprav se vse skupaj glasi na mene?:???::???::???::???::???:
Gorazd
PLAČILO AJPES
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tole je pobrano na našem portalu:
Nekatere najvažnejše spremembe in dopolnitve Zakona o davku na dodano vrednost (2. del)
5. Davčna osnova - pomembna novost pri "prefakturiranju" …
Spomnimo se, da nam je stari zakon z določbo 33a člena PZDDV povzročal nemalo težav pri "prefakturiranju", po domače povedano. Z novim zakonom je sedaj natančneje določeno, kaj se ne všteva v davčno osnovo, kadar davčni zavezanec prejme od svojega kupca oz. naročnika zneske kot povračilo za izdatke, ki jih je plačal v njegovem imenu in za njegov račun (beri: v tujem imenu za tuj račun) in jih vodi v svojem knjigovodstvu na prehodnih kontih. Pripominjamo pa, da je potrebno zagotoviti dokazila o dejanskih zneskih in izdatkih ter da za prejete račune iz tega naslova ni moč odbijati vstopnega DDV.
Mogoče pride prav.
LP, Mirko
Nekatere najvažnejše spremembe in dopolnitve Zakona o davku na dodano vrednost (2. del)
5. Davčna osnova - pomembna novost pri "prefakturiranju" …
Spomnimo se, da nam je stari zakon z določbo 33a člena PZDDV povzročal nemalo težav pri "prefakturiranju", po domače povedano. Z novim zakonom je sedaj natančneje določeno, kaj se ne všteva v davčno osnovo, kadar davčni zavezanec prejme od svojega kupca oz. naročnika zneske kot povračilo za izdatke, ki jih je plačal v njegovem imenu in za njegov račun (beri: v tujem imenu za tuj račun) in jih vodi v svojem knjigovodstvu na prehodnih kontih. Pripominjamo pa, da je potrebno zagotoviti dokazila o dejanskih zneskih in izdatkih ter da za prejete račune iz tega naslova ni moč odbijati vstopnega DDV.
Mogoče pride prav.
LP, Mirko