Prosim za čimprejšnji odgovor,ker se mi pošteno mudi.
DDV IN VELEPOSLANIŠTVA
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV IN VELEPOSLANIŠTVA
Naše podjetje bo prodalo veleposlaništu,katero nam je posredovalo izjavo za neposredno oprostitev DDV oz. trošarine.Sedaj pa me zanima kakšnja izjava mora biti na računu in pa kaj je z vstopnim DDV-jem.
Ne razumem dobro vprašanja. Vi ste zavezanec za ddv in opravljate storitev za nekoga, ki to ni, ali opravljate storitev ali promet blaga, ki je oproščen plačila ddv?
Če so vam oni dali izjavo, potem na računu po moje navedete znesek za plačilo in posebej znesek ddv-ja , saj vi ste zavezanec za ddv in je to vaš izhodni ddv in ne vhodni. Vi ste ga dolžni plačati državi ne glede na to, komu izdate račun, razen če opravljate kot sem že rekla promet blaga ali storitev, ki je oproščen plačila ddv. Potem to navedete na računu in napišete v skladu s katerim členom je to dovoljeno, da ne obračunate ddv. Ali je v zvezi z veleposlaništvi kaj drugače?
Ostali ki to berete prosim popravite me, če se motim.
Če so vam oni dali izjavo, potem na računu po moje navedete znesek za plačilo in posebej znesek ddv-ja , saj vi ste zavezanec za ddv in je to vaš izhodni ddv in ne vhodni. Vi ste ga dolžni plačati državi ne glede na to, komu izdate račun, razen če opravljate kot sem že rekla promet blaga ali storitev, ki je oproščen plačila ddv. Potem to navedete na računu in napišete v skladu s katerim členom je to dovoljeno, da ne obračunate ddv. Ali je v zvezi z veleposlaništvi kaj drugače?
Ostali ki to berete prosim popravite me, če se motim.