Ali se lahko zaposlenemu, ki nima vozniškega ispita povrne strošek kilometrine za službeno pot. Pelje ga recimo znanec.
Če se lahko, kako se napiše na potnem nalogu(sopotnik v os.avt)?
Hvala za mnenja.
LP
Kilometrina
Moderator: Mirko Zbačnik
Potni nalog sem pregledala od prve do zadnje (hrbtne)strani in nikjer ne zasledim, da moramo kjerkoli vpisati voznika. Vpisati moramo samo :Odobravam uporabo (avtomobila). Ne vidim nobene ovire, da se mu ne izplača in tudi, da je sovoznik ni potrebno vpisati, saj nimamo kam (lahko sicer kot opombo, vendar zakaj).
Kaj pa mislite ostali:???:
LP
Bojči
Kaj pa mislite ostali:???:
LP
Bojči
Jaz bi samo izpolnila vozilo in reg.št. vozila. Potni nalog se mora tako glasiti na zaposlenega in na njega bi napisala kilometrino in dnevnice. V primeru, da je bilo več sopotnikov, kateri so zaposleni pa vsak izpiše svoj potni nalog, kjer spet napišem vozilo in reg.št. vozila z opombo sopotnik, vendar oni ne obračunajo kilometrine ampak samo dnevnice.
Lahko pa tudi močno zakompliciramo in najamemo "znančevo" vozilo (obračunamo kilometrino s 40% normiranimi stroški in odvedemo dohodnino, neto nakažemo na TRR znanca)in naš sodelavec izpolni potni nalog samo za dnevnico.
Nisem še slišala, da bi kdorkoli kontroliral vozniška dovoljenja ali pa ima kdo mogoče drugačne izkušnje.
LP
Bojči
Lahko pa tudi močno zakompliciramo in najamemo "znančevo" vozilo (obračunamo kilometrino s 40% normiranimi stroški in odvedemo dohodnino, neto nakažemo na TRR znanca)in naš sodelavec izpolni potni nalog samo za dnevnico.
Nisem še slišala, da bi kdorkoli kontroliral vozniška dovoljenja ali pa ima kdo mogoče drugačne izkušnje.
LP
Bojči
Če bi se mi to dogajalo večkrat na mesec bi obračunala kot najemno pogodbo (40% normiranih stroškov-dohodnina), ker pa imam to dvakrat največ trikrat na leto napišem kilometrino na delavca, ki ima vozniškega pa tisti dan nima drugega potovanja ali pa na sebe - "poslovni razgovor zaradi izetrjave zapadlih terjatev" (včasih se moram malo zlagati, sorry inšpektor). Delavec, ki pa nima vozniške pa napiše samo dnevnico na svoj potni nalog.
LP
Bojči:twisted:
LP
Bojči:twisted: