Sem s.p. in delavka je v boln. staležu nad 30 dni. Prvi dan boln. staleža je pričela 17/7-03. Imam gostinsko dejavnost in pogodbe o
zaposlitvi z 40 ur na teden in 6 dnevnim tednikom.Sklep komisije
ZZZS za boleznino nad 30 dni je z 21.08.03. Torej po preračunu
izplačam boleznino v moje breme do 21/08. DURS pa zahteva, da
izplačam boleznino v moje breme do 27/07/03.Pristojni ZZZS je pa
izplačal delavki boleznino nad 30 dni OD 21/08/03 dalje.
Prosim za odgovore. Hvala.
MIŠA
mi
boleznina nad 30 dni
Moderator: Mirko Zbačnik
To mi pa ni nič jasno, ne s strani DURS-a in ne s strani ZZZS.
Če je prvi dan nezmožnosti za delo 17.07. boleznine do 30 dni so do
21.08.ob upoštevanju 40 urnega tedna in obveznosti delavca 6 dni v tednu. Od 22.08. so boleznine nad 30 dni.ZZZS je verjetno spregledal 15.08(praznik)in štel v delovne dni, kar ne bi smel zato so izplačali od 21.08.
Jaz bi tako obračunala.
LP
21.08.ob upoštevanju 40 urnega tedna in obveznosti delavca 6 dni v tednu. Od 22.08. so boleznine nad 30 dni.ZZZS je verjetno spregledal 15.08(praznik)in štel v delovne dni, kar ne bi smel zato so izplačali od 21.08.
Jaz bi tako obračunala.
LP
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal Soncek</i>
<br />Kako so n DURS-u šteli delovne dneve s Sobotami ali brez ???

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
DURS ŠTEJE DNEVE SAMO ODPONEDELJKA DO PETKA BREZ SOBOT IN VZTRAJA PRI
SVOJEM. TOREJ MORAM JAZ PLAČATI DO 27/08/03 IN DELAVKA DOBI PLAČILO
OD 21/08 DO 27/08 DVAKRAT IZPLAČANO.NE VEM, KAKO NAJ JIM NA DURSU
TO RAZLOŽIM, SAJ JE TAKO, KOT BI GOVORILA V STENO.SKLEP ZZZS JIH SPLOH NE ZANIMA.MISLIM, DA 6 DNEVNEGA TEDNIKA SPLOH NE POZNAJO.
mi
<br />Kako so n DURS-u šteli delovne dneve s Sobotami ali brez ???
DURS ŠTEJE DNEVE SAMO ODPONEDELJKA DO PETKA BREZ SOBOT IN VZTRAJA PRI
SVOJEM. TOREJ MORAM JAZ PLAČATI DO 27/08/03 IN DELAVKA DOBI PLAČILO
OD 21/08 DO 27/08 DVAKRAT IZPLAČANO.NE VEM, KAKO NAJ JIM NA DURSU
TO RAZLOŽIM, SAJ JE TAKO, KOT BI GOVORILA V STENO.SKLEP ZZZS JIH SPLOH NE ZANIMA.MISLIM, DA 6 DNEVNEGA TEDNIKA SPLOH NE POZNAJO.
mi
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal metalica</i>
<br />To mi pa ni nič jasno, ne s strani DURS-a in ne s strani ZZZS.
Jaz bi tako obračunala.
LP
TUDI JAZ SEM TAKO OBRAČUNALA IN NA DURSU JE NASTAL VIHAR.OBLJUBILI SO MI CELO REVIZIJO, ČE NE POPRAVIM IN IZPLAČAM DO 27/08/03 S POJASNILOM,DA CELA SLOVENIJA TAKO OBRAČUNAVA IN MORAM TUDI JAZ, SAJ NE
MOREM VEDETI VEČ KOT ONI. LP
mi
<br />To mi pa ni nič jasno, ne s strani DURS-a in ne s strani ZZZS.
Jaz bi tako obračunala.
LP
TUDI JAZ SEM TAKO OBRAČUNALA IN NA DURSU JE NASTAL VIHAR.OBLJUBILI SO MI CELO REVIZIJO, ČE NE POPRAVIM IN IZPLAČAM DO 27/08/03 S POJASNILOM,DA CELA SLOVENIJA TAKO OBRAČUNAVA IN MORAM TUDI JAZ, SAJ NE
MOREM VEDETI VEČ KOT ONI. LP
mi