Zanima me ali lahko delavcu odpravnino, ki jo mora prejeti izplačamo v več mesečnih obrokih. če se s tem strinja tudi delavec? Kako je z dohodnino oz.prispevki, ali je potrebno izpolniti REK?
Hvala za odgovor in LP, NINA!
Dohodnina
Moderator: Mirko Zbačnik
Če je delavec bil spoznan kot tehnološki višek v podjetju ( npr. reorganizacija podjetja zaradi prisilne poravnave), potem je potrebno izpolniti REK obrazec, obračun za prispevke in dohodnino pa je zaradi statusa TEHNOLOŠKI višek oproščen.
Če pa je razlog odpravnine druge narave, pa ne vem natančno. Bo še kdo drug odgovoril!
LP
nataša
Če pa je razlog odpravnine druge narave, pa ne vem natančno. Bo še kdo drug odgovoril!
LP
nataša
Če je druge narave se obračuna vse kot pri obračunu plače.
Po prvi varianti se lahko izplača "na obroke" po drugi, ko je potrebno obračunati prispevke in davek pa je malo zakomplicirano.
Jaz bi "ročno" obračunala dohodnino od celotnega zneska,jo razdelila na štev. obrokov in ob vsakem izplačilu bi nakazala prispevke in delež dohodnine.
LP
Po prvi varianti se lahko izplača "na obroke" po drugi, ko je potrebno obračunati prispevke in davek pa je malo zakomplicirano.
Jaz bi "ročno" obračunala dohodnino od celotnega zneska,jo razdelila na štev. obrokov in ob vsakem izplačilu bi nakazala prispevke in delež dohodnine.
LP