Kako knjižite npr. gotovinska plačila plinskega olja( bencina)? Ali zavedete v knjigo prejetih računov račun BS Petrola in ga opredelite kot oproščenega prometa, kadar gre za bencin oseb. avtomobila?
Do sedaj so vse gotovinske transakcije se vodile kar direkt na stroške, brez kakršnih koli knjižb v knjige prejetih računov.
Pri gotovini so zajeta tudi izplačila raznih tujih cestnin , tunelov. Kaj pa z njimi?
Verjetno gre za isti postopek tudi pri knjižbah plačil s poslovno kartico podjetja, a ne?
Hvala za odgovore!
Blagajna - vodenje knjig za DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz vedno vse prejete račune, plačane z gotovino knjižime preko blagajne v stroške (100/ /220 /160 in /100 220/. To mi omogoča program. Temu sem prilagodil tudi nastavitve avtomatskih vknjižb. S tem so evidentirani avtomatsko v obračun DDV, kot ostali računi.
Kar se tiče stroškov, za katere se ne izda račun (cestnine, parkirnine), katerih upravičenost dokazujem npr. z potnim nalogom, knjižim direktno.
Kar se tiče stroškov, za katere se ne izda račun (cestnine, parkirnine), katerih upravičenost dokazujem npr. z potnim nalogom, knjižim direktno.