SFR-NEPROFITNI IZVAJALCI STORITEV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vladka
Nov član
Nov član

SFR-NEPROFITNI IZVAJALCI STORITEV

Odgovor Napisal/-a vladka »

Ge Bini in drugim sporočam naslednje:

Uspelo mi je pristojni za pojasnila dokazati, da so neprofitni izvajalci storitev (npr. najin zavod zasebnega prava), navedeni v njihovem "navodilu" kot nezavezanci za predlaganje SFR, saj navajajo,....in drugi neprofitni izvajalci storitev gospodinjstvom NE PREDLAGAJO....

V drugem kontekstu navajajo, da so izzvzeti za poročanje samo tisti, ki spadajo c S.14 in S.15 (najina pravna oseba zasebnega prava je v S.11).

Bina-predlagam, da kljub nejasnostim v navodilih in njihovih pojasnilih -SFR kljub vsemu predloživa.

Vsak zagovarja svoje, saj se zaradi te kontradiktornosti med navodili in dejanskim stanjem "izgovarjajo2 na AJPES, saj pravijo, da ...."bi moral biti SEKTOR obveznika skladen s SKIS......"
in še dalje......"za uvrstitev v ustrezen sektor je ODGOVOREN AJPES...."
Torej nihče ni odgovoren, razen nas, ki se pa v praksi srečujemo s problemi!

Ga. Bina - kaj so povedali vam ?
Lep pozdrav - Vladka
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Vladka, kar lažje mi je ko slišim nekoga z enakimi težavami.

Tudi jaz sem dobila takšen odgovor in da bodo v prihodnje delali na tem, da bo zavod v S.13, nikakor pa ne v S.15 (zakaj ne, pa pojma nimam - čeprav spet nekdo drug pravi drugače).

SFR bom naredila in ga tudi oddala, ker sem mnenje, da BS je sestavil zakon in bo tudi sankcioniral.

No, pa gremo v to veličastno Evropo, kjer se nam je zalomilo že pri osnovnih podatkih.

Lep dan želim, Bina
Odgovori