Zanima me če iz prakse kdo ve ali pa kje bi dobil več informacij glede tega problema.
takole: Pri odjavi S.p.ja je bila zaključena delovna doba v delovni knjižici za nazaj ker ni bilo plačanih prispevkov za zdravstveno in socialno zavarovanje.
S to odjavo je bila odvzeta pravica do denarnega nadomestila saj je bila odjava narejena za 6 mesecev nazaj.
Razlog za neplačevanje prispevkov je bil zdravstvene narave (operacija in nezmožnost za delo).
Sedaj so se nabrale že obresti ki so krepko višje kot glavnica.
Vprašanje: Ali pri poplačilu dolgovanega zneska dobimo poleg priznanja in vpis delovne dobe v delovno knjižico tudi pravico do nadomestila na zavodu za zaposlovanje, ki je bila prej odvzeta?
lp
odjava s.p.ja
Moderator: Mirko Zbačnik
Vprašanje, ki se meni postavlja je predvsem v tem,ali je pravnoformalno možno zaključiti delovno njižico za nazaj. Po
mojem, bi morali zaljučiti z dejanskim prenehanjem s.p.(izpis iz registra),seveda pa bi morali poravnati vse zapadle obveznosti.Če pa je način, ki ga opisujete možen, ste se na ta način izognili zapadlim obveznostim, po vsej verjetnosti pa s tem izgubili tudi vse pravice.
Da bi si zagotovili vse pravice pa boste morali po vsej verjetnosti plačati vse zapadle obveznosti, z pripadajočimi obrestmi.
Seveda je vse odvisno o tega, če je to sploh možno in če se vam izplača.
LP:???:
Da bi si zagotovili vse pravice pa boste morali po vsej verjetnosti plačati vse zapadle obveznosti, z pripadajočimi obrestmi.
Seveda je vse odvisno o tega, če je to sploh možno in če se vam izplača.
LP:???:
Meni se pa zdi da se je to veliko ljudem zgodilo in je čudno da je taka luknja.
Na ZPIZ smo vložili prošnjo za odpis dolga z nepreklicno odpovedjo od delovne dobe.ZAVRNJENO. Torej se ne moreš odpovedati delovni dobi.
Pa še ena stvar me je zmotila in sicer obresti, ki so precej višje kot glavnica.
V obigacijskem zakoniku pod OBRESTI 375 člen. Piše da obresti nikakor ne morejo biti višje kot glavnica samo nevem če to velja tudi za DURS?
Na ZPIZ smo vložili prošnjo za odpis dolga z nepreklicno odpovedjo od delovne dobe.ZAVRNJENO. Torej se ne moreš odpovedati delovni dobi.
Pa še ena stvar me je zmotila in sicer obresti, ki so precej višje kot glavnica.
V obigacijskem zakoniku pod OBRESTI 375 člen. Piše da obresti nikakor ne morejo biti višje kot glavnica samo nevem če to velja tudi za DURS?