Meni se bo zmešalo od tega dopusta - pravijo mi, da je max.30 dni letno, vendar ne najdem nikjer določila, ki to pravi - ne v starem ZDR, ne v novem ZDR, ne v SKPgd, nikjer. Prosim, da mi poveste, ali je to določilo sploh kdaj obstajalo in kje je napisano, če obstaja?
Hvala
Mirjana
LETNI DOPUST - MAX.30 DNI?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Na to še nisem pomislil. Uvedimo postopek za ustavni spor in začnimo postopek za ... referendum; uspeh bo zagotovljen. Razmišljam pač v duhu današnjega časa. Če na nekaj ne vemo odgovora (ali če tega ne znamo), vprašajmo ljudstvo.
Mislim, da imajo vsa podjetja neka interna pravila o dopustu, kje piše o najvišjem odobrenem dopustu pa tudi mene zanima.
LP, Mirko
Mislim, da imajo vsa podjetja neka interna pravila o dopustu, kje piše o najvišjem odobrenem dopustu pa tudi mene zanima.
LP, Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Malo sem pobrskal po internetu, in sem našel članek iz Delavske enotnosti: http://www.sindikat-skei.si/Vprasanja/p ... opusta.htm
Citirem le del:
<font color="blue"><blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Kolektivna pogodba dejavnosti v 30.čl. določa letni dopust v minimalnem trajanju 20 delovnih dni. V nadaljevanju člena so opredeljeni kriteriji, ki se morajo upoštevati pri odmeri. Število dni dopusta po posameznem kriteriju se dodaja osnovi 20 delovnih dni. <b><font color="red">Zgornja meja dopusta ni določena in tudi ne omejena. </font id="red"></b>Delavcu pripada takšno število dni letnega dopusta, kot mu jih prinese seštevek kriterijev. Tudi s podjetniško kolektivno pogodbo oziroma splošnim aktom teh dni ni mogoče omejevati.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote"></font id="blue">
Lep dan, Mirko
Citirem le del:
<font color="blue"><blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Kolektivna pogodba dejavnosti v 30.čl. določa letni dopust v minimalnem trajanju 20 delovnih dni. V nadaljevanju člena so opredeljeni kriteriji, ki se morajo upoštevati pri odmeri. Število dni dopusta po posameznem kriteriju se dodaja osnovi 20 delovnih dni. <b><font color="red">Zgornja meja dopusta ni določena in tudi ne omejena. </font id="red"></b>Delavcu pripada takšno število dni letnega dopusta, kot mu jih prinese seštevek kriterijev. Tudi s podjetniško kolektivno pogodbo oziroma splošnim aktom teh dni ni mogoče omejevati.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote"></font id="blue">
Lep dan, Mirko