Internet storitve in S.P.

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kleno
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Internet storitve in S.P.

Odgovor Napisal/-a kleno »

Nevem, če sem na pravi forum postavil spodnja vprašanja.
Ukvarjal se bom z izdelavo spletnih strani, gostovanjem na strežnik-u in registracijo domen. Strežnik je lociran v tujini. Registracijo domen bom tudi delal preko tujega podjetja. Ima kdo podobne izkušnje, ki sem jih opisal. Kako je z davki? Kako naj bi prikazal stroške, ki jih bom imel z najemom strežnika v tujini in z registracijo domen. Vse storitve pa bom plačeval z kartico, ki je pisana name.
Pri dveh različni bankah imam odprta računa. Lahko enega uporabnim za S.P.? Oba računa sta pisana name?

Prosil bi, če mi lahko kdo odgovori na zgorna vprašanja. Kako to izgleda v praksi.

Še lep dan naprej vam želim.

Boštjan
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a barbarak »

Račun pri banki morate odpreti kot s.p. Tja nesete vse papirje, ki ste jih pridobili pri odprtju ( priglasitev, ajpes, davčna številka ). Račune boste izstavljali preko s.p. - ja ( če sem prav razumela ) in plačila morajo prihajati na banko, na transakcijski račun s.p. Tuje podjetje bo vam izstavljalo račune in te račune si boste dali v stroške. Računi bodo najbrž v tuji valuti, zato jih boste morali v tolarje preračunati po srednjem tečaju banke Slovenije na dan prejetja računa.
Še enkrat vam priporočam, da vse delate preko računa s.p. in ne svojega osebnega računa.

LP :D
Odgovori