Pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Seny
Novinec
Novinec

Pomoč

Odgovor Napisal/-a Seny »

z letošnjim letom sem prešla na dvostavno knjigovodstvo. Sedaj se mi porajajo določena vprašanja in sicer: knjižim storitveno dejavnost, kjer nabavlja s.p. material oziroma nadomestne dele, katere potem vgradimo. Kako sploh knjižim izdani račun 120/DDV, 310 oziroma, kdaj sploh zmanjšam zaloge materiala? Pri prejetih računih pa DDV, 310/220 in kdaj nastane prihodek (takrat, ko izdam račun to mi je jasno) samo na katero 7 knjižim in kdaj?
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Izdani račun knjižiš na 120 v Breme (celoten) ddv na ddv in bruto znesek na prihodke 7.
Prejeti račun pa v celoti na 220 v Dobro, isto DDv in na zalogo na 3 oz. na 4, če je strošek. Zalogo na 3 razbremeniš z oddajo v proizvodnjo.
Lep pozdrav
Lilijana
žana
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a žana »

LILJANA,MISLIM,DA SE TI JE POJAVIL TISKARSKI ŠKRAT.PRI IZDAJI TEGA RAČUNA KNJIŽIMO NA PRIHODKE NETO ZNESEK.
LEP POZDRAV. ŽANA
Roba
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Roba »

Samo malo bom popravila prvo vrstico, ki jo je napisala Lilijana:
Izdani račun knjižiš takole: 120(vrednost z DDV) v Breme; in na drugi strani v Dobro 260(DDV) in 76(vrednost brez DDV, se pravi neto znesek).

Lp
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Točno tako, ni bil tiskarski škrat vendar moja napaka. V prihodke knjižiš znesek z odbiti popusti ter brez DDV.
Hvala za opozorilo.
Lep pozdrav in veliko uspeha pri izdelavi bilanc.
Pozdrav
Lilijana
Seny
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Seny »

Najlepša hvala vsem za odgovore, bodo mi v veliko pomoč. Lep dan še naprej!
Odgovori