Lep pozdrav!
Verjetno se je ze pisalo o tem vendar imam smolo pri iskanju. Maja 2000 mi je dedi podaril delnice, katere je dobil s certifikatom, leta 2003, marca, pa sem jih prodala.
Mi lahko prosim kdo pomaga kaj in kako sedaj z napovedjo davka o dobicku? Ali je nujno da jo oddam (delnice sem le imela manj kot 3 leta)?
Hvala
prodaja delnic
Moderator: Mirko Zbačnik
Napoved je Napoved za odmero davka od dobička iz kapitala od prodaje vrednostnih papirjev in deležev v kapitalu, rok za oddajo pa mislim da je 28.2. oz. letos 1.3.
V napoved vpišete kot nabavno ceno borzni tečaj na dan pridobitve darila, davčna bo verjetno zahtevala tečajnico tistega dne.
Za vsako vrsto delnic izpolnete svoj list, izračunate dobiček, vse skupaj vpišete v napoved, in jo oddate na DURS. Odločbe do 31.3. še ne boste dobili, zato samo obkrožite zap. številko dobiček iz kapitala v dohodninski napovedi, davčna pa vam bo vpisala znesek.
Lp
Nataša
V napoved vpišete kot nabavno ceno borzni tečaj na dan pridobitve darila, davčna bo verjetno zahtevala tečajnico tistega dne.
Za vsako vrsto delnic izpolnete svoj list, izračunate dobiček, vse skupaj vpišete v napoved, in jo oddate na DURS. Odločbe do 31.3. še ne boste dobili, zato samo obkrožite zap. številko dobiček iz kapitala v dohodninski napovedi, davčna pa vam bo vpisala znesek.
Lp
Nataša