Priloga s pojasnili k izkazom

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Priloga s pojasnili k izkazom

Odgovor Napisal/-a Andre »

Leo pozdrav vsem skupaj:).

Letos prvič sestavljam zaključni račun in sem naletela na eno težavo.
Prosim, da mi kdo razloži kaj je potrebno narediti pri naslednji zadevi (postopek, ki je potreben, da pridemo do spodnjega rezultata):
- Če bi prevrednotila kapital s stopnjo rasti cen življenjskih potrebščin (4,7%) za leto 2003, bi izkazala ....

Prosim za pomoč, ker nevem kaj narediti :???:.

Hvala lepa :oops:.

Andreja
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Meni se zdi, da za leto 2003 nič ne prevrednotujemo. Upam, da se bo oglasil kdo, ki ve kaj več o tem.
NENEK
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a NENEK »

SEVEDA JE POTREBNO. POGLEJ V IKS 4/2004 NA STRAN 44,45 IN 46 POD TOČKO 22.
merkur
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a merkur »

V Iksu št. 4/04 na strani 46 točka 22 piše ČE podjetje prevrednoti kapital; glede na to, da stopnja rasti cen življenskih potrebščin za leto 2003 ne presega stopnje "dovoljene" rasti, ki je prbl. 5% (natančne številke zdaj sicer ne vem)prevrednotenje NI OBVEZNO!
magdalena
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a magdalena »

V letu 2003 je bila rast tečaja nižja od 5,5 %, zato splošnega prevrednotenja kapitala ni (glej IKS 1-2 stran 64, 1. in 2. odstavek A.VI.1). V prilogi s pojasnili k izkazom v točki 22 pa predpostavimo, da kapital prevrednotimo za stopnjo rasti cen življenjskih potrebščin 4,7 % (kot smo to delali še pri revalorizaciji) ali stopnjo rasti evra 2,77 % in s tem primerjamo vpliv prevrednotenja na čisti dobiček.

Magda
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Dobro jutro vsem.

Hvala lepa za vsa pojasnila, kajti nisem vedela točno ali se prevrednotenje opravi ali ne. Jaz sem predpostavljala da ne, ampak nisem bila čisto prepričana, zato sem vas prosila za nasvet.

Hvala vam.

Andreja
minca
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a minca »

ali ima že kdo podatek stopnje rasti cen življenskih potrebščin za 2004 in stopnjo rasti evra v letu 2004 za prikaz prevrednotovanja kapitala ... v prilogi s pojasnili k rač. izkazom

lp
Odgovori