s.p. - EK - KPO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
oliver
Začetnik
Začetnik

s.p. - EK - KPO

Odgovor Napisal/-a oliver »

Prosim, kaj se v knjigi prihodkov in odhodkov knjiži v kol. 21 (nabava materiala in blaga ter stroški storitev/stroški drugih storitev) in kaj v kol 27. (drugi stroški/ostali stroški). Ne vem kam knjižiti potne stroške zasebnika in regres za malico ter kam bančne provizije?
taši
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a taši »

Potni stroški in regres za prehrano zasebnika knjižiš pod druge stroške v zvezi z zasebnikom, bančne provizije pa pod stroške drugih storitev.

LP:wink:
maka
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a maka »

V novem koledarskem obdobju, ali se dokumenti, ki se jih vpisuje v KPO začnejo označevati spet z 1 ? Kaj je potrebno narediti, da se v KPO vidi, da gre za dokumente v novem koledarskem obdobju ?
taši
Začetnik
Začetnik

V novem koledarskem obdobju začneš v KPO knjižiti na novo stran, ne glede na to, koliko prostora ti je še na prejšnji strani ostalo (prazne vrstice, ki so ti ostale, prečrtaš), na novi strani pa začneš ponovno z zaporedno številko 1.

LP Nataša:D
maka
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a maka »

Hvala, tisti, ki se vam zdi vse logično in samoumevno ne veste kako korekten odgovor koristi tistemu, ki zaradi nevednoosti sprašuje. Še enkrat hvala.
taši
Začetnik
Začetnik

Saj se nam ne zdi vse logično in samoumevno, vsaj meni ne. Marsičesa ne vem, rada pa pomagam, če mi je kaj jasno, tako kot upam, da bo meni kdo pomagal, kar meni ni jasno in vem, kako zelo to pomaga.

Lep sončen dan!:razz:
Odgovori