BILANCA STANJA
Moderator: Mirko Zbačnik
BILANCA STANJA
Ali ima kdo, ki ima terjatev do podjetnika problem z izpolnjevanjem BS v AJPES-ovem programu.
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Najprej si sprintajte prazen obrazec in ga izpolnite. Nobenih težav ni pri izpolnjevanju obrazcev-največkrat verjetno pri BS-prva kolona sredstva-da se tam pozabi vpisati sredstva-drugače je program OK in vnos čisto enostaven. Sama sem jih sproti vnašala preden sem oddala na DURS, se mi je naredila tudi računska kontrola, tako da vsaj pri seštevanju in odštevanju ni bilo nič narobe.LP
diana
diana
Opis problema: po navodilih sem za podjetnikov kapital seštel vse konte 9 (razen 97)- tu so razni pretoki denarja in vse neumnosti, ki jih podjetnik daje sem. Ko sem vpisal v bilanco stanja spodaj, so bile obveznosti večja kot sredstva in da je bila bilanca izenačena sem moral vpisati terjatev do podjetnika. Tu pa se pojavi problem v kontroli programa, saj javlja napake. Po eni strani se mi zdi logično da pride do terjatve, saj kar podjetnik vzame denarja iz obrti je to iznos in pomeni zmanšanje kapaitala. Torej več dobička, več iznosa, večje znižanje kapitala.
p.s. pri enostavnem knjigovodstvu smo kapital izračunali. če bilanco naredim tako je vse ok.
p.s. pri enostavnem knjigovodstvu smo kapital izračunali. če bilanco naredim tako je vse ok.