Mene je zdajle kar malo zvilo. Izpolnjevala sem obrazce za Ajpes in ugotovila, da sem v bilanci stanja, ki sem jo oddala prejšnji mesec, lanske zneske narobe seštela. Nekaj sem pozabila prišteti in imam premajhen znesek sredstev in obveznosti do virov sredstev.
Kaj naj sedaj naredim? Naj jih obvestim in pošljem popravljeno bilanco stanja ali kaj? Me lahko zato kaznujejo?
Pa še pri obrazcih az popis osn. sredstev in obračun amortizacije, sem pozabila napisati datume "popis na dan..." in "amortizacija od ... do...".
Tudi če petkrat preveriš podatke, je očitno še premalo.
Že vnaprej hvala za kakšen nasvet. LP, Nataša:oops:[xx(]
napaka v bilanci stanja
Moderator: Mirko Zbačnik
<font color="blue">Tudi meni se je letos zgodila napaka, in sicer, pri bilanci stanja za
s.p. sem uporabljala program studia Macarol in pretpostavljala, da so
vgrajene računalniške kontrole, ampak seveda niso bile. Vnesla sem znesek zalog, ampak jih je program zaknjižil pod podatek za AJPES, v
BS pa ne, in je aktiva seveda različna od pasive. Pa ša plačala sem za
to sr..., ker je na papirju vse štimalo, nisem še dodatno preverjala
računalniški izpis. Seveda sem vse morala popraviti in z dopisom sem
to oddala na DURS. Menim, da to res ni osnova za kaznovanje, saj gre za čisto napako v vpisovanju podatkov. Bil bi pa že skrajni čas, da nam DURS enako kot AJPES, ponudi svoje programe za oddajo letnih obračunov. Lep dan želim, Gordana</font id="blue">
s.p. sem uporabljala program studia Macarol in pretpostavljala, da so
vgrajene računalniške kontrole, ampak seveda niso bile. Vnesla sem znesek zalog, ampak jih je program zaknjižil pod podatek za AJPES, v
BS pa ne, in je aktiva seveda različna od pasive. Pa ša plačala sem za
to sr..., ker je na papirju vse štimalo, nisem še dodatno preverjala
računalniški izpis. Seveda sem vse morala popraviti in z dopisom sem
to oddala na DURS. Menim, da to res ni osnova za kaznovanje, saj gre za čisto napako v vpisovanju podatkov. Bil bi pa že skrajni čas, da nam DURS enako kot AJPES, ponudi svoje programe za oddajo letnih obračunov. Lep dan želim, Gordana</font id="blue">