Pridobljeno dovoljenje

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
matejgt
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Pridobljeno dovoljenje

Odgovor Napisal/-a matejgt »

Pozdravljeni!Vprasanje sem ze postavil,vendar nanj nisem dobil odgovora,zato bi lepo prosil ce bi mi kdo tokrat to razlozil!!!Razmislam o odprtju sp kot izdelovalec spletnih strani,pa nevem ce je zato predvidena kaksna posebna izobrazba!Imam koncano poklicno elektro solo!Recimo ce je potrebna za opravljanje te dejavnosti ( izdelovanje spletnih strani ) racunalniska sola,potem moram zaposliti osebo ki to solo ima,da pridobim dovoljenje?In ce to osebo cez nekaj casa odpustim,ali stem izgubim tudi dovoljenje za opravljanje te dejavnosti???Hvala!
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Jaz bi se za pogoje pozanimala na upravni enoti na oddelku, kjer izdajajo dovoljenja za s.p. Tam vam bodo povedali, kakšni so minimalni pogoji glede izobrazbe oziroma poslovnih prostorov. Mogoče vam lahko pomagajo tudi na obrtni zbornici (www.ozs.si).

lp

Magda
ekonomist
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ekonomist »

Sigurno bojo to vedeli na OZS kamor bi spadali, mirne duše vprašate.
Vem, da je bil včasih pogoj za odprtje s.p. 5. stopnja izobrazbe, ni važno kakšne smeri. D.o.o. pa nima pogojev glede izobrazbe.
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Pogoj izobrazbe se pojavlja samo, če je to obrtna dejavnost. Ker pa s.p.-ji lahko spadajo tudi med gospodarske dejavnosti je smiselno razmisliti in prijaviti tako dejavnost, ki ne spada med obrtne. Na primer če odprete računovodski servis od vas nobeden ne zahteva nobene šole, če na primer odprete dejavnost
22.240 Priprava za tisk: Sem spada:* stavljenje teksta ali slik na film, papir ... računalniško oblikovanje izdelkov za tisk... ne boste obrtnik ampak gospodarska dejavnost, če pa na primer odprete dejavnost 2224008 DE/22.24 računalniška priprava za tisk pa morate biti grafičar, grafični tehnik, grafični oblikovalec, industrijski oblikovalec, elektrotehnik. Tako za primerjavo - torej pot pod noge in pozanimajte se kakšno dejavnost morate registrirati da ne boste obrtnik - pa še mesečni izdatki bodo manjši.
Odgovori