Plače in obrazci

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
artim
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Plače in obrazci

Odgovor Napisal/-a artim »

Na forumu sem poskušala dobiti odgovor na vprašanje katere obrazce se predloži pri obračunu plač zaposlenim pri s.p. Sedaj sem še bolj zmedena kot prej saj so v različnih odgovorih navedeni: REK 1, obračun davka na izplačane plače, obrazec 1, izplačilna lista za zaposlene pri zasebnikih (?), M4, obrazec pl. Kaj se torej predloži, komu in kdaj? Hvala za pomoč, Momi
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

Za zaposlene pri s.p. se dostavi DURS:kopije plačilnih list, poročilo o OD za mesec....., rekapitulacija prispevkov in davkov za mesec...., obračun davka na izplačane plače za mesec.... in OBRAZEC 1 -izplačilo akontacij plača za mesec....vse to do 21. v mesecu (če je plača izplačana 15. v mesecu).
Za zasebnika pa obračun prispevkov za mesec...do 15. v mesecu. Obrazec M4/M8 se dostavi na SPIZ do 30.04.200......Upam, da sem pomagala.LP

diana
artim
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a artim »

Diana, hvala za odgovor! Še vedno rabim pomoč: ali so vsi ti obrazci potrebni tudi če je pri sp-ju zaposlena samo ena oseba? Ali je katerega od navedenih obrazcev mogoče kje dobiti (kot REK) ali jih moramo pripraviti sami? Sem prav razumela, da se obrazci oddajo na DURSU največ 6 dni PO izplačilu plače? Lp Momi
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

[quote]<i>napisal artim</i>
<br />Diana, hvala za odgovor! Še vedno rabim pomoč: ali so vsi ti obrazci potrebni tudi če je pri sp-ju zaposlena samo ena oseba? Ali je katerega od navedenih obrazcev mogoče kje dobiti (kot REK) ali jih moramo pripraviti sami? Sem prav razumela, da se obrazci oddajo na DURSU največ 6 dni PO izplačilu plače? Lp Momi

:roll:Tudi če je zaposlen samo 1 delavec, so potrebni vsi obrazci. Obrazec Rek 1 si lahko stiskaš (racunovodja.com). Da, 6 dni od izplačila plače.
Odgovori