Zanima me, ali je delavec upravičen do dnevnic v naslednjem primeru:
Sedež firme je v Ljubljani, delavec ima stalno prebivališče v Murski Soboti, prej je imel terensko delo, s 1.1.04 pa je bil premeščen in dela na sedežu družbe v Ljubljani, stalno bivališče pa ima še vedno v MS. Od ponedeljka do petka tudi biva v Ljubljani.
Upam, da ima kdo podoben primer in mi bo vedel svetovati.
Martika
Izplačilo dnevnic
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi meni se ne zdi, da ne more dobiti dnevnic, če dela na sedežu družbe, tudi če ima bivališče v M. Soboti. Prevoza na delo nima, si pa zato obračuna kilometrino za vsak prihod v Ljubljano in domov ter seveda če gre h kakšni stranki. V Ljubljani ima najeto stanovanje (ki mu ga plača podjetje !!), kjer biva čez teden.
Martika
Martika
Se strinjam. Sem uspela dobiti tudi zvezo računovodij, kjer mi je svetovalka povedala, da mu pripada dodatek za ločeno življenje, vendar mora biti to zapisano v pogodbi o zaposlitvi, nobenem primeru pa mu ne pripadajo dnevnice. Ko pride v Ljubljano in ko gre domov pa se mu obračuna pot na delo in z dela (verjetno 15% ... cene bencina).
Zdaj moram to samo še razložiti direktorju. Upam, da bo razumel, saj se njemu zdi logično, da je zaposelni v tem primeru vsak dan na službeni poti.
LP
Martika
Zdaj moram to samo še razložiti direktorju. Upam, da bo razumel, saj se njemu zdi logično, da je zaposelni v tem primeru vsak dan na službeni poti.
LP
Martika