¸Račun in davek na nepremičnine
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
¸Račun in davek na nepremičnine
Kako se pravilno sestavi račun za nepremičnino, obračunano z davkom na nepremičnine (2 %)? Ali mora vsebovati tudi obračunani DDV (8,5 %), čeprav ga ne plačamo (v pogodbi je omenjeno, da je v ceni zajet DDV)? Ali je dovolj, da je vrednost računa, v katerem je zajet tudi "DDV", čeprav ga ne prikažemo?
Lep dan, Mirko
Lep dan, Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Na račun se napiše samo cena nepremičnine in klavzula, da DDV ni obračunan (prej je to bilo po 7.točki 1.odst. 27.člena DDV). Davek od prometa nepremičnin pa se plača po odločbi davčne (seveda morate izpolniti Napoved za odmero davka na promet nepremičnin).
Davek od nepremičnine pa vam znižuje prihodek od prodaje OS.
LP
Anela
Davek od nepremičnine pa vam znižuje prihodek od prodaje OS.
LP
Anela
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Smo davčni zavezanec in smo leta 2003 kupili stanovanje in nismo imeli pravice do odbitka vstopnega ddv. Sedaj bomo to stanovanje prodali fizični osebi.
Zanima me ali se ob prodaji plača ddv ali dpn, sploh ne vem ker sem dobila na davčnih uradih različne inormacije eni pravijo ddv drugi pdn. Na našem pristojnem dursu sicer pravijo ddv, vendar nisem čisto prepričana, ker po 27.členu ddv moramo plačati ddv, zakon o DPN pa pravi samo o plačilu davka od dpn.
Za pomoč se vam zahvaljujem
Zanima me ali se ob prodaji plača ddv ali dpn, sploh ne vem ker sem dobila na davčnih uradih različne inormacije eni pravijo ddv drugi pdn. Na našem pristojnem dursu sicer pravijo ddv, vendar nisem čisto prepričana, ker po 27.členu ddv moramo plačati ddv, zakon o DPN pa pravi samo o plačilu davka od dpn.
Za pomoč se vam zahvaljujem