Mi pripada regres?!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
metuljčica
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Mi pripada regres?!

Odgovor Napisal/-a metuljčica »

lep pozdrav!

Prvič sem zasledila ta forum in upam, da mi boste lahko pomagali.Moja težava pa je sledeča. Zaposlena sem v državni firmi od marca 2003, ves čas za določen čas (podaljšali so mi pogodbo že trikrat). Letos imam pogodbo do 31.8.2004. delovna doba je neprekinjena. V lanskem letu so mi kones maja izplačali regres za celo leto, znašal je cca. 106.000 neto. Letos pa sem ga dobila 44.000 neto. Obrazložili so mi, da sem ga dobila za 5/12, koliko sem v letošnjem letu delala in da sem lani pač imela srečo, da sem ga dobila. Regres naj bi bil vezan na letni dopust, tega pa sem dobila za celo leto (26 dni). Ali imam pravico do večjega regresa ali ne? Mi lahko kdo kakorkoli pomaga? Vesela bom vsake informacije.

Hvala in lep dan, metuljčica
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Pravica do regresa je odvisna od dopusta. Ta se določi sorazmerno s časom zaposlitve. Poglejte malo naprej po forumu, kjer sem napisala spletni naslov oddaje Svetovalni servis, ki ga je Ra1 obravnaval letos.

lp
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Če imate pogodbo za 6 mesecev ali več in ker že imate 6 mesecev neprekinjene zaposlitve, vam pripada ves dopust in posledično polni regres.
Če ste zaposleni za manj vam pripada sorazmerni del regresa.

LP
Nataša
KARA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KARA »

Ker ste v tem letu zaposlena več kot 6 mesecev vam PRIPADA CELOTEN DOPUST IN CELOTEN REGRES. Če pa bi vam pogodba potekla pred 31.5.2004 bi vam pripadalo 5/12 dopusta in regresa!!!!

LP, KARA
Odgovori