status izvoznika
Moderator: Mirko Zbačnik
status izvoznika
[font=Arial]Kakšni so pogoji za status, kaj to pomeni v zvezi z DDV? Na DURS-ovi strani imajo obrazec za vlogo za pridobitev statusa izvoznika. Je zdaj to izvoz iz EU ali morda dobava v EU. Mi dobavljamo, pridobivamo in opravljamo storitve samo v EU. (uf, kakšni izrazi !).
Tale forum je krasna stvar, samo se mi zdi, da ostane veliko vprašanj brez odgovora. Upam , da ta ne bo, jaz pa se bom potrudila po svojih močeh in znanju, da tudi komu pomagam.
LP, Sibica
Tale forum je krasna stvar, samo se mi zdi, da ostane veliko vprašanj brez odgovora. Upam , da ta ne bo, jaz pa se bom potrudila po svojih močeh in znanju, da tudi komu pomagam.
LP, Sibica
Tudi jaz ga ne nejdem na tej strani http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl&f=12,03.html
Pretežni izvoznik
[quote="stina"]A ve kdo odgovor na moje vprašanje?[/quote]
Status pretežnega izvoznika pridobiš, če je minimalno 51% vseh prihodkov - izvoz materiala (npr. prodaja lesa, kovin....). Storitve na tujem trgu se ne upoštevajo (npr. posredništvo, storitve prevozov...).
Davčni urad izda odločbo za obdobje enega leta in jo po davčni dolžnosti, seveda na podlagi obračunov DDV-ja, avtomatsko po preteku podaljša.
Upam, da sem ti pomagala.
Status pretežnega izvoznika pridobiš, če je minimalno 51% vseh prihodkov - izvoz materiala (npr. prodaja lesa, kovin....). Storitve na tujem trgu se ne upoštevajo (npr. posredništvo, storitve prevozov...).
Davčni urad izda odločbo za obdobje enega leta in jo po davčni dolžnosti, seveda na podlagi obračunov DDV-ja, avtomatsko po preteku podaljša.
Upam, da sem ti pomagala.