podjetje ima dve ločeni enoti, ki se vrednotita 60-40 in ju je možno voditi ločeno tudi finančno.Lastnik bi prodal 40% delež.Zaradi določenih problemov ne bi odprodal delovne enote kot nepremičnino, ampak bi prodal delež v celotni firmi.Novi družbenik naj bi tudi vodil in v celoti skrbel za enoto, ki predstavlja 40% delež, stari družbenik pa bi vodil in skrbel za enoto ki predstavlja 60% delež.Ali je možen kakšen dogovor, da se tudi dobiček deli na tak način-kolikor ustvariš v svoji enoti, takšen je dobiček.
Zanima me tudi,kakšen je postopek prodaje deleže, pogodba-notar-sodišče...
amin
prodaja deleža-nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
Delitev dobička mora biti opredeljen v sklepu ustanovitve, za vse ostalo pa je potrebno spoštovati Zakon o gospodarskih družbah.
Zadnjič sem bila na nekem seminarju, kjer so dejali, da lahko osebi kupoprodajne zadeve urejajo mimo podjetja, seveda pa je potrebno pogodbo overiti ( zadeve naj ureja odvetnik) ter spremembo sporočiti na sodišče.
lp
Zadnjič sem bila na nekem seminarju, kjer so dejali, da lahko osebi kupoprodajne zadeve urejajo mimo podjetja, seveda pa je potrebno pogodbo overiti ( zadeve naj ureja odvetnik) ter spremembo sporočiti na sodišče.
lp