Izplačevanje kilometrin

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Fico
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Izplačevanje kilometrin

Odgovor Napisal/-a Fico »

Vsem skupaj lep predbožični pozdrav,

zanima me ena stran. Registrirani smo kot društvo in vodimo enostavno knjigovodstvo. Imamo pa par ljudi, ki nam pomaga pri tem društvu. Vendar niso zaposleni pri nas. Zanima me na kakšen način jim lahko plačujemo njihov čas?. Ali jim lahko izplačamo kilometre ali kakšne ure oz. ali lahko sploh na kakšen način upravičimo ta strošek ljudi??

Najlepša hvala in lep dan,
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Jaz v društvu izplačujem vse v kilometrinah, in to so razna posvetovanje ter seminarji. Je sicer rizkanto,da te ne dobijo. Potni nalogi morajo biti pravilno izpolnjeni, da ni sumljivo. Drugače pa lahko izplačate samo po podjemni pogodbi ali pa preko študentskega servisa.
Veliko sreče
Lilijana
Fico
Nov član
Nov član
Kontakt:

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal lilijana</i>
<br />Jaz v društvu izplačujem vse v kilometrinah, in to so razna posvetovanje ter seminarji. Je sicer rizkanto,da te ne dobijo. Potni nalogi morajo biti pravilno izpolnjeni, da ni sumljivo. Drugače pa lahko izplačate samo po podjemni pogodbi ali pa preko študentskega servisa.
Veliko sreče
Lilijana

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Aha, samo tako torej. Izpolnem potni nalog pač na tisto osebo, ki je delala za nas, čeprav ni pri nas zaposlena, in napišem, da je šla na neki seminar?

Kako se pa izplačuje to, a preko TRR ali preko blagajne?

Hvala za odogovor
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

To je res velik riziko, ker morajo biti podatki na potnih nalogih resnični in da se dajo preveriti. Poleg tega pa mora biti tudi dokazilo o plačilu kotizacije, če gre za seminar.
Paziti pa morate še na to, da potni nalogi ne presežejo odredbo za neobdavčene zneske, ki veljajo za društva. V kolikor jih presežete, je potrebno to obračunati kot druge prejemke (davek,dohodnina).
Meni se zdi še najbolj varianta študentski servis.

lp, Bina
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Glede kotizacija pa jaz opravičim tako, da je bil seminar na naši zvezi ali sorodnemu društvu, ki je organizirala seminar brezplačno, to imamo tudi nekaj resničnih primerov. dnevnico obračunam 3.500, ki je nad 12 ur, kilometrino pa po odredbi.Ker pa imamo tudi društvo invalidov, izplačujemo kilometrino za obiske na domu nepokretnih.
Pozdrav
Lilijana
bojka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bojka »

Bina kje najdem to odredbo

LP
Bojči
Marjeta
Administratorka
Administratorka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

bojka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bojka »

Marjeta hvala, vendar je Bina omenila odredbo za neobdavčene zneske, ki veljajo samo za društva :???::???::???:

LP
Bojči
Fico
Nov član
Nov član
Kontakt:

Najlepsa hvala za vse informacije, zej me samo se zanima, ce lahko to nakazem v gotovini ali jim lahko to nakazem preko nasega TRR na njihov TR.

Aja, glede potnih stroskov sem pa mislu tako, da bi jim obracunal kilometrino, ker se morajo voziti na sestanke kluba iz Celja v Ljubljano.
Odgovori