V kateri tarifni razred naj razvrstim natakarja z zahtevano izobrazbo 3-letna gostinska šola, on ima pa 4-letno srednjo gostinsko?
In še to: v aneksu h kol.pog.za gostinstvo (URL 87/2004) piše, da moramo uskladiti plače za 7000 SIT - kaj to pomeni, da tisti, ki dobivajo minimalno plačo, ki jo dosežejo le tako, da jim delodajalec izplača razliko do minimalne plače, ker z vsemi dodatki ne dosežejo min.plače, dobijo poleg minimalne plače še 7000 SIT ali se teh 7000 SIT poračuna pri razliki do minimalne plače? Če sem preveč zakomplicirala, prikazujem primera:
osn.plača = 79.595
dodatki = 19.899
skupaj = 99.494
1.možnost:
uskladitev = 7.000
razl.do min.= 4.990
skupaj = 111.484
2.možnost:
razl.do min.= 11.990
uskladitev = 7.000
skupaj = 118.484
Hvala.
Tarifni razred in usklajevanje
Moderator: Mirko Zbačnik
Natakarji so v IV in ga tam morate razrstiti, ker se zahteva takšna izobrazba. Višja izobrazba od zahtevane ne igra vloge, žal.
O dodatku k plači sem pisala pod to temo pa nič hudega bom še enkrat.
Pravite "tisti, ki dobivajo minimalno" in s tem se zavedete. Delavec lahko en mesec ne dosega minimalne, drug mesec pa presega.
Izračunajte bruto plačo po pogodbi z vsemi dodatki (vidim da ste gostinstvo), prištejte bruto Dodatek po zakonu 7000 in če še ne dosega zneska minimalne dodajte še razlika do minimalne plače.
Dodatek 7000 je vezan na ure rednega dela, kar pomeni, da tisti, ki imajo nadomestila (dopust, bolniško) ne bodo dobili celega zneska 7000 SIT.
lp
O dodatku k plači sem pisala pod to temo pa nič hudega bom še enkrat.
Pravite "tisti, ki dobivajo minimalno" in s tem se zavedete. Delavec lahko en mesec ne dosega minimalne, drug mesec pa presega.
Izračunajte bruto plačo po pogodbi z vsemi dodatki (vidim da ste gostinstvo), prištejte bruto Dodatek po zakonu 7000 in če še ne dosega zneska minimalne dodajte še razlika do minimalne plače.
Dodatek 7000 je vezan na ure rednega dela, kar pomeni, da tisti, ki imajo nadomestila (dopust, bolniško) ne bodo dobili celega zneska 7000 SIT.
lp