nagarjevanje zaposlenih

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mojcaz
Začetnik
Začetnik

nagarjevanje zaposlenih

Odgovor Napisal/-a mojcaz »

pred kratkim sem postala vodja računovodstva. Med ostalimi moram tudi ocenjevati svoje podrejene. V podjetju imamo že utečen sistem ocenjevanja, osem kriterije, pri vsakem ocena od 1 do 5, tri pomeni zadovoljivo.meni se zdi sistem naprimeren. Nekdo, ki opravi vse svoje naloge v roku lahko dobi največ 3, kar je nad tri je za količino nad planirano. In pri vseh kriterijih tako. Ali ima kdo drug preizkušen kakšen boljši sistem? Pomagajte?
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Za računovodske dela in naloge je težko in zamudno delati analize ter na podlagi njih nastavljati sistem ocenjevanja. Ne poznam nobene firme, ki bi imela sistem ocenjevanja. Stimulacije že, toda le-te so subjektivne.

Zanima pa me, kaj pri vas planirate? Mogoče število knjižb? Vemo, da se delo spreminja iz meseca v mesec. V začetku leta inventure, bilanca, spomladi nadoknadiš, kar si zaradi bilance dal na stran, potem so dupusti, ko ne delaš ali nadomeščaš,... Na obseg dela vplivajo spremembe zakonodaje, napake proizvodnje in komerciale, zahteve notranjih uporabnikov informacij,... Pri enakem številu knjižb je lahko 80 ali 250 ur dela mesečno.:)

lp
mojcaz
Začetnik
Začetnik

NISEM IMELA V MISLIH KOLIČINSKI PLAN.OCENA 3 PO NAŠEM OPISU OCENJEVANJA POMENI, DA JE VSE NALOGE OPRAVIL NATANČNO, V ROKU, ...
ČE SE POJAVI NEKO IZREDNO DELO, POMOČ DRUGIM ODDELKOM, POMENI DA NAREDIŠ NEKAJ VEČ NAD PLANIRANIM. IMAMO OSEM KRITERIJEV, ČE PRI VSEH DOBIŠ 3, IMAŠ 24 TOČK, TO POMENI 4 X 2 = 8% STIMULACIJA, ALI JE TO VELIKO. tISTI, KI IMA SKUPNO ŠTEVILO TOČK POD DVAJSET, PA SE MU OBRAČUNA DESTIMULACIJA V -. NE ME SPRAŠEVAT, KDO SI JE TO IZMISLIL, IMAM PA MOŽNOST, DA KAJ SPREMENIM. TO UPORABLJAMO NA VSEH ODDELKIH.
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Saj bi sama tudi pisala z velikimi črkami, je najbolj enostavno. A v računalniškem svetu to pomeni, da kričite.

Različni sistemi ocenjevanja so opisani v knjigi Dr. Treven Sonje Upravljanje s človeškimi viri. Mogoče vam bodo kaj pomagali, a kot že rečeno, za računovodstvo je težko karkoli nastaviti.:)

lp
mojcaz
Začetnik
Začetnik

Ne kričim.V računovodskem programu pišemo oz. knjižimo vse z velikimi črkami, zato imam avtomatsko caps lock in vmes, ko se preklopim na forum, kar nadaljujem tako. Se opravičujem. Pa hvala za naslov knjige.
lp, mojca
Odgovori