Mi kdo lahko odgovori kdo ima lahko sklenjeno individualno pogodbo? Mogoče kdo ve kje pišejo pogoji za to? Kje nrp. v ZDR, ker ne najdem sama? Kaj lahko imajo sklenjeno računalniški programerji? Pravniki pravijo da le kolektivne pogodbe, zanima pa še me vaše mnenje.
Hvala.
INDIVIDUALNA IN KOLEKTIVNA POGODBA
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
To je mogoče pravi naslov za vas: http://www.uradni-list.si/index.jsp?_se ... zaposlitvi .
Po mojem skromnem mnenju lahko sklenete individualno pogodbo tudi z drugimi zaposlenimi, ne le z vodstvenim kadrom. Če je doprinos podjetju večje, kot ga "ceni" kolektivna pogodba, bi bilo to po mojem najpametnejša rešitev. Čeprav je res, da akta, ki sta v omenjenem linku, govorita bolj o managerjih.
Prosim, poglejte druge forume, kjer je že tekla debata o tem in naj še kdo da svoje mnenje.
Mirko
Po mojem skromnem mnenju lahko sklenete individualno pogodbo tudi z drugimi zaposlenimi, ne le z vodstvenim kadrom. Če je doprinos podjetju večje, kot ga "ceni" kolektivna pogodba, bi bilo to po mojem najpametnejša rešitev. Čeprav je res, da akta, ki sta v omenjenem linku, govorita bolj o managerjih.
Prosim, poglejte druge forume, kjer je že tekla debata o tem in naj še kdo da svoje mnenje.
Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tudi o tem je tekla debata na forumu in sicer, ali je avčno priznana plača, ki je večja od določb kolektivne pogodbe. Kot veste, so tu določeni minimumi razredov, maksimume terifnih razredov in koliko plačilnih razredov ima tarifni razred določi firma. Mislim, da je (Metalica) odgovarjala, da v tem primeru lahko sklenete individualno pogodbo. Poglejte temo: http://www.racunovodja.com/forum/topic. ... IC_ID=3051 .
Lep dan še naprej in uspešno razreševanje težav in težavic!
Mirko
Lep dan še naprej in uspešno razreševanje težav in težavic!
Mirko