dodatek k plači
Moderator: Mirko Zbačnik
dodatek k plači
[8)]Prosim, če mi lahko nekdo, ki res 100% ve, ali je dodatek na plače, ki ga je treba obračunati delavcem v mesecu septembru npr. 5.000,00 SIT treba obračunati oz. komu.[?]
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal maja berk</i>
<br />:roll:Prosim, če mi lahko nekdo, ki res 100% ve, ali je dodatek na plače, ki ga je treba obračunati delavcem v mesecu septembru npr. 5.000,00 SIT treba obračunati oz. komu.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ja prav vsem je potrebno obračunati dodatek. Višina je odvisna od kolektivne pogodbe - 5.000 sit je splošni dodatek - ni še potrjen dodatek po kolektivni pogodbi.

zoa
<br />:roll:Prosim, če mi lahko nekdo, ki res 100% ve, ali je dodatek na plače, ki ga je treba obračunati delavcem v mesecu septembru npr. 5.000,00 SIT treba obračunati oz. komu.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ja prav vsem je potrebno obračunati dodatek. Višina je odvisna od kolektivne pogodbe - 5.000 sit je splošni dodatek - ni še potrjen dodatek po kolektivni pogodbi.
zoa
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Na to temo samo nekaj. KDO bo pa kontroliral če sem dodatek res dala k plači?. Če mislite da DURS se motite. Meni je danes kontrolorka ko sem ji nesla plačilne liste rekla da oni tega ne kontrolirajo ker za to niso pristoji pristojno je ministrstvo za delo. P asmo tam spet so nekaj sprejeli in podpisali samo v eno stran v drugo pa ne.
Lidija
Lidija
Nihče ne bo kontroliral, ampak če delavec ne dobi dodatka (kateri je iztožljiv) vas lahko toži in bo dobil vse z obrestmi vred.
Pa še nekaj dodatek mora biti izplačan glede na panožno kolektivno pogodbo če je ta ugodnejša za delavca, kar pomeni da tudi če je pogodba o zaposlitvi sklenjena na podlagi splošne kol.pogodbe ne pomeni da dobi delavec dodatek po njej ampak po panožni če je ta višji.
lp, Bojana
Pa še nekaj dodatek mora biti izplačan glede na panožno kolektivno pogodbo če je ta ugodnejša za delavca, kar pomeni da tudi če je pogodba o zaposlitvi sklenjena na podlagi splošne kol.pogodbe ne pomeni da dobi delavec dodatek po njej ampak po panožni če je ta višji.
lp, Bojana