Direktor je kupil obleke in me zanima kako in če se lahko ter kam se to knjiži? Kakšne obleke so smatrajo pod delovne obleke in na kateri konto se le knjižijo?
Hvala v naprej vsem za hitre odgovore.
nakup oblek
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mislim, da gre za davčno priznan strošek le, če so to delovne obleke ali pa uniforme (glejte v pravilnik o davčno nepriznanih odhodkih). Knjižite magari kot strošek obdobja, ostali stroški, jaz knjižim kot potrošni material. Kaj je delovna obleka, pa v zakonu ne piše - "skoraj prosto po Prešernu" - a s previdnostjo!
Mirko
Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
jaz dam delovne obleke kar na konto 407, ostali material. Tdui v primeru, če strošek ni davčno priznan odhodek, lahko uporabite isti konto, vendar je za vas lažje, če te stroške že med letom "sortirate" zato odprete npr.: analitiko konta 489.. in ga poimenujete "davčno nepriznani odhodki". Konec leta vam v tem primeru ni več potrebno brskat po dokumentih, ko delate davčno bilanco. V ostale bilanece gredo vsi stroški.
Opomniti pa moram, kar sem tudi že prebral v člankih, da je pravilnik o davčno nepriznanih odhodkih zelo ohlapen.
Opomniti pa moram, kar sem tudi že prebral v člankih, da je pravilnik o davčno nepriznanih odhodkih zelo ohlapen.