Imam eno vprašanje: kot podjetje smo se udeležili sejma v Nemčiji.Prejeli smo račune od nemških dobaviteljev za opravljene storitve (postavitev prostora....), po katerih lahko zahtevamo vračilo davka. Zanima me kakšen je postopek, katere podatke oz. račune moramo predložiti in kam oz. komu?
hvala za odgovore
lp
VRAČILO DDV - SEJEM NEMČIJA
Moderator: Mirko Zbačnik
-
ponedeljka
- Novinec

Zahtevek pošljete na
BUNDESAMT FUR FINANZEN
ABT.STEUERN
FRIEDHOFSTRASSE 1
D-53225 BONN-BEUEL
DEUTSCHLAND
www.bff.bund.de
ali
EURO TAX RETURN
MUNZENHALDE 6
D-73655 PLUDERHAUSEN
www.euro-max.de
info@euro-max.de
Obrazce dobite na spletnih straneh ali pa jih povprašate po mailu. Zraven priložite račune (mislim da originale) ter čakate dolge mesece na vračilo.
A ste bili na knjižnem sejmu?
BUNDESAMT FUR FINANZEN
ABT.STEUERN
FRIEDHOFSTRASSE 1
D-53225 BONN-BEUEL
DEUTSCHLAND
www.bff.bund.de
ali
EURO TAX RETURN
MUNZENHALDE 6
D-73655 PLUDERHAUSEN
www.euro-max.de
info@euro-max.de
Obrazce dobite na spletnih straneh ali pa jih povprašate po mailu. Zraven priložite račune (mislim da originale) ter čakate dolge mesece na vračilo.
A ste bili na knjižnem sejmu?
jaz sem dobila to zadevščino danes po pošti:
http://www.taxconsulting-karla.com/
ker smo veliko po sejmih bom probala. iz prakse pa vam še nimam nič za povedat. če ima kdo kakšne izkušnje...bi bila zelo vesela, če bi jih delil z nami:D
Manca
http://www.taxconsulting-karla.com/
ker smo veliko po sejmih bom probala. iz prakse pa vam še nimam nič za povedat. če ima kdo kakšne izkušnje...bi bila zelo vesela, če bi jih delil z nami:D
Manca
Ponavadi firme, ki se ukvarjajo z vračili davka, že na licu mesta ali pa kmalu po vrnitvi s sejma razstavljalce oziroma udeležence zasipajo s svojimi ponudbami (provizija!), tako da je treba kar malo pregledati njihove ponudbe.
Skrbno nabirajte račune za hotele, restavracije, taksije itd, da o onih za razne reklame in najem razstavnega prostora niti ne govorim. Mislim, da so določeni spodnji zneski računov za povračilo davka, predvsem pa jim dostavljajte čimbolj popolno dokumentacijo, ker preden ugotovijo, da jim kaj manjka, je hitro en mesec naokoli.
Samo vračilo davka pa traja lahko tudi eno leto (UK) ali več (Nemčija). Ponavadi je tudi določen zastaralni rok za vlogo zahtevka za vračilo. Mi smo letos prvič vložili zahtevek in z nekimi Angleži je bilo kar prijetno sodelovati, takoj so nas opomnili na nepopolno dokumentacijo in po prejemu le-te so nam napovedali približen čas vračila. Za Nemce pa ne vem, ker se niso nič oglasili. Z ostalimi nimamo izkušenj.
Skrbno nabirajte račune za hotele, restavracije, taksije itd, da o onih za razne reklame in najem razstavnega prostora niti ne govorim. Mislim, da so določeni spodnji zneski računov za povračilo davka, predvsem pa jim dostavljajte čimbolj popolno dokumentacijo, ker preden ugotovijo, da jim kaj manjka, je hitro en mesec naokoli.
Samo vračilo davka pa traja lahko tudi eno leto (UK) ali več (Nemčija). Ponavadi je tudi določen zastaralni rok za vlogo zahtevka za vračilo. Mi smo letos prvič vložili zahtevek in z nekimi Angleži je bilo kar prijetno sodelovati, takoj so nas opomnili na nepopolno dokumentacijo in po prejemu le-te so nam napovedali približen čas vračila. Za Nemce pa ne vem, ker se niso nič oglasili. Z ostalimi nimamo izkušenj.