V NAŠEM PODJETJU JE PRIŠLO DO KRAJE TRGOVKSEGA BLAGA. PRIJAVILI SMO POLICIJI. KAKO JE Z DDV-JEM V TAKŠNIH PRIMERIH IN KDAJ GA LAHKO SPLOH KNJIŽIMO, ČE POLICIJA NE UGOTOVI KDO JE BIL KRADLJIVEC? PROSIM ZA POMOČ!!!![?]
majdi
KRAJA
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: KRAJA blaga
če se ne motim je sprememba okoli ukradenega blaga na področju DDPO in DDV ?
imeli smo vlom v poslovne prostore; ukradli so nam nekaj blaga; policijski zapisnik je bil posredovan zavarovalnici, ki je nekaj denarja tudi nakazala;
zanima me ali je potrebno od ukradenega blaga, ki smo ga imeli na zalogi plačati DDV ali ne?
kakor vem pa je na osnovi spremembe DDPO to tudi davčno priznan odhodek?
imeli smo vlom v poslovne prostore; ukradli so nam nekaj blaga; policijski zapisnik je bil posredovan zavarovalnici, ki je nekaj denarja tudi nakazala;
zanima me ali je potrebno od ukradenega blaga, ki smo ga imeli na zalogi plačati DDV ali ne?
kakor vem pa je na osnovi spremembe DDPO to tudi davčno priznan odhodek?
Re: KRAJA
Po moje pa ni potrebno obračunati DDV.
Predmet ddv so dobave blage opravljene za plačilo ali pa da se transakcija obravnava kot dobava za plačilo! Če kdo (vem da je davčna to včasih tako razlagala) pri kraji smatra, da bo prišlo do plačila ......
Poleg tega je v 17. čl PZDDV napisano nekaj o primanjkljajih blaga ki so posledica tatvin/kraj.
Lep dan še naprej.
Predmet ddv so dobave blage opravljene za plačilo ali pa da se transakcija obravnava kot dobava za plačilo! Če kdo (vem da je davčna to včasih tako razlagala) pri kraji smatra, da bo prišlo do plačila ......
Poleg tega je v 17. čl PZDDV napisano nekaj o primanjkljajih blaga ki so posledica tatvin/kraj.
Lep dan še naprej.