V Nemčiji smo naročili blago in zanj po ceniku dobavitelja ob plačilu fakture poravnali tudi stroške poštnine. Zdaj pa nam dobavitelj piše, da so stroški pošiljanja paketa (cca. 5 kg)v Slovenijo previsoki (kljub dejstvu, da smo tudi mi člani EU). Zanima me, če ima kdo kakšno izkušnjo s tem, in če poznate kakšen poceni način pošiljanja paketov iz Nemčije v Slovenijo.
Hvala za odgovore
Paket iz tujine
Moderator: Mirko Zbačnik
Po naši raziskavi cen prevozov se za večje nenujne pošiljke splača pošiljati preko zbirnikov, medtem ko je tak način za manjše pošiljke predrag. Za male pošiljke se poslužujemo ali pošte ali (nevemčelahkodelamreklamo) GLS. Če se dogovorimo za poštno varianto, gremo prevzet pošiljko na pošto na avstrijski strani, ker je precej ceneje in hitreje, kot če nam pošljejo v Slovenijo (naša pošta očitno še ni v EU). Za več info mi pišite na e-mail.
Mincek
Mincek
Tudi mi smo imeli težave s pošto (mislim Pošto pošto, ne DHL ali UPS), pa smo ugotovili, da je zadeva uporabna in poceni, če se pošilja iz Nemčije v Avstrijo in obratno; nikakor pa ne pride v poštev pošiljanje v Slovenijo (dolgotrajno, drago,...).Janika, zbirnik je za male pošiljke (paket ali dva) predrag, ker imajo del fiksnih stroškov, ki jih plačaš ne glede na velikost pošiljke. Letalske pošte pa so nerazumljivo drage, tudi za male pakete.Kvečjemu kakšno nujno pismo se splača poslati.
Mincek
Mincek
Najlepša hvala za odgovore. Tudi sama sem že pozanimala na internetu in ugotovila, da je SLO vsaj za Nemce še vedno "ostala Evropa", medtem, ko so nekatere nove članice EU tretirane kot EU. Res je, da je najceneje, če nam blago pošljejo poštno ležeče kar na najbližjo pošto v Avstriji, kar je mislim da 2x ceneje, kot pošiljka v Slovenijo.
Če pa ima kdorkoli še kakšen predlog ga bom zelo vesela, s tem pa bomo morda odgovorili še komu, ki je v podobnem položaju.

Če pa ima kdorkoli še kakšen predlog ga bom zelo vesela, s tem pa bomo morda odgovorili še komu, ki je v podobnem položaju.