JUBILEJNA NAGRADA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anazus

JUBILEJNA NAGRADA

Odgovor Napisal/-a anazus »

Delavcu hočemo izplačati jubilejno nagrado kljub temu, da ni pri nas (zadnjem delodajalcu) izpolnil skupne delovne dobe. Ali obstaja možnost? Na podlagi česa?
Hvala za odgovore že v naprej!
Suzana
Lady
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Lady »

Kolikor vem, je nagrada glede na leta dela, ni nujno da pri istem delodajalcu.
Čeprav delodajalci iščejo v tem izgovore, ker zelo s težkim srcem izplačajo te nagrade. Lepo da je pri vas drugače..
Mi pač izplačamo nagrade delavcem, ne glede kje so dosegli ta leta.
jenny
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a jenny »

Zakon dopušča to možnost, je pa res, da se veliko delodajalcev temu upirajo. Kar z veseljem jo izplačajte.
anazus

Odgovor Napisal/-a anazus »

Mene samo zanima, kaj bi bila lahko podlaga za izplačilo. Jaz zakon razumem tako, da delavcu pripada jubilejna nagrada za delovno dobo opravljeno pri zadnjem delodajalcu. Nikjer pa ne piše, da je delodajalec ne sme izplačati (za skupno delovno dobo pri vseh delodajalcih)????
Suzana
tajana
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tajana »

Za delavce, zaposlene v gospodarstvu je izplačilo jubilejnih nagrad urejeno v Splošni kolektivni pogodbi in kolektivnih pogodbah dejavnosti.

Splošna kolektivna pogodba določa jubilejno nagrado za delovno dobo pri zadnjem delodajalcu. Ker kolektivne pogodbe določajo minimum pravic, menim da lahko uporabite drugačne kriterije za izplačilo, vendar naj znesek nagrade ne presega zneska, določenega po Uredbi o povračilu stroškov v zvezi z delom.....

Torej, le izplačajte jo !!

Lp
naša
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a naša »

Jubilejna nagrada se izplačuje od povprečne neto plače v RS.
Za 10 let delovne dobe 40% povpr.plače, za 20 let 60%, za 30 let 80%.
Tako delamo pri nas. Izplačujemo pa za celotno delovno dobo.
Odgovori