Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko pomagate pri naslednjem problemu.
V mesecu novembru 2004 smo dobavitelju vrnili artikel, kateri nam je bil dobavljen v letu 2001, in sicer še po 19 % stopnji DDV-ja.
Kako naj izpeljem celoten postopek - enostavno knjigovodstvo?
Na kaj moram biti pazljiva? Kako izpolnem obrazec obračun DDV-ja, ali zraven priložitm tudi prilogo k obrazcu?
Zahvaljujem se vam za odgovore.
LP, Tajrin
Dobropis - 19 % ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Dobavitelj mi je že izstavil dobropis z 19 % ddv-jem, katerega moram še potrditi, ampak naprej res ne vem kako. Smešno, vendar res.
Smo pa majhen s.p. zato tudi vodimo knjige po enostavnem sistemu.
Glede na to, da je dobiček bolj skromen si sami pomagamo, kolikor si pač upamo in se pri takih stvareh kdaj tudi malo "zgubimo".
Smo pa majhen s.p. zato tudi vodimo knjige po enostavnem sistemu.
Glede na to, da je dobiček bolj skromen si sami pomagamo, kolikor si pač upamo in se pri takih stvareh kdaj tudi malo "zgubimo".
Lotica, to enostavno ni res!!! Vodenje knjig nima veze z vodenjem evidenc za DDV. Kaj pa fizične osebe, ki oddajajo nepremičnine - oni morajo tudi voditi po dvostavnem knjigovodstvu, če so zavezanci?
Tajrin, knjižite dobropis v minus in potem naredite prilogo za obdobje v 2001, napišite da gre za 19% DDV, priložite kopijo dobropisa in dobro je napisati tudi nekaj besed za obrazložitev.
Ne bo nobenega problema, če jim boste čimveč obrazložili. Sem imela točno tak primer.
Mirjana
Tajrin, knjižite dobropis v minus in potem naredite prilogo za obdobje v 2001, napišite da gre za 19% DDV, priložite kopijo dobropisa in dobro je napisati tudi nekaj besed za obrazložitev.
Ne bo nobenega problema, če jim boste čimveč obrazložili. Sem imela točno tak primer.
Mirjana