Prijavili smo neplačane terjatve v prisilno poravnavo. Le-ta je bila potrjena in objavljena v UL v mesecu juniju. Šele sedaj smo to videli.
Priznanih imamo 20 % terjatev, ki jih moramo počakati. Ali lahko za 80 % izgubljenih uveljaljamo danes (to pomeni v oktoberskem ali novemberskem obračunu DDV) vstopni DDV. Kako to vnesem v DDV knjige - ali kot vstopni DDV ali mogoče kot zmanjšanje obveznosti.(seveda če nisem zamudila vlaka).
Kasnejši odbitek DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Mislim, da ni hudega, če ste malo zamudili (država naj ne bi bila jezna, če si kasneje zmanjšamo obveznost plačila DDV).
Vsekakor si po vseh računih potegnite, koliko je 80% DDV in si za ta znesek zmanjšajte obračunani DDV - jaz sem to knjižila kot dobropis, poleg obračuna pa imam vedno kopijo UL in kopije računov, po katerih je zmanjšan DDV. V prilogi bi pa vseeno poročala.
LP
Anela
Vsekakor si po vseh računih potegnite, koliko je 80% DDV in si za ta znesek zmanjšajte obračunani DDV - jaz sem to knjižila kot dobropis, poleg obračuna pa imam vedno kopijo UL in kopije računov, po katerih je zmanjšan DDV. V prilogi bi pa vseeno poročala.
LP
Anela