fondpolica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pepi29
Novinec
Novinec

fondpolica

Odgovor Napisal/-a pepi29 »

Zanima kake prednosti bi imel kot podjetnik ki vlaga v vzajemne sklade preko police življenskega zavarovanja (FONDPOLICA)???

Najbolj me zanima kaj narediti z denarjem ki se čez npr. vrne na firmo v obliki predujema kot čisti dobiček.

Kako, koliko in možnost je varianta da vplačam davek že pri vplačilih ker bi naj potem baje prišel denar na firmo ne kot dobiček???
pepi29
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a pepi29 »

PA KAJ NI NIKOGAR KI BI VEDEL O TEM NEKAJ NAPISAT????
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Najbrž zato ni nihče odgovoril, ker vsi vedo, da s tistim denarjem, ki ga dobite izplačanega, ni kaj storiti. Gre v prihodek, če ste zavarovanje knjižili v strošek (kar ste lahko storili pod pogojem, da na zavarovalni polici točno piše, da je upravičenec vaša firma).
gili
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a gili »

OD 1.1.2005 je tudi tu veliko sprememb. Vplačila se več ne bodo štela v strošek, temveč so po pojasnilu davčne to DOLGOROČNA VLAGANJA (ki so v R0) in ko bodo pričela prihajati sredstva nazaj bodo to zmanjšanja dolg. vlaganj, presežek (obresti + dobiček) pa bodo obdavčen prihodek.
lp
Gili
p.s.
Ko zadnje čase berem zakone in razna pojasnila davčne uprave me ima, da bi vse skupaj zaprla in se jim vsedla na prag, pa ima da me vsak dan fino počastijo, saj po njihovem mnenju je naše delo vredno samo 100 % davka. Ali je že kdo sploh kdaj izračunal, koliko nam ostane od recimo 100 enot prisluženega denarja?
20 % DDV
25 % davek od dobička
25 % dohodnine
od tistega kar dobiš za življenje in greš potrošit v trgovino pa spet plačaš 20 % DDV
Ljudje, kje mi živimo. Plačujemo davke na davke, da se kadi, ko pa bi si radi pojasnili osnovne zakone na tem področu, pa nam jih ne znajo razložit niti tisti, ki so jih napisali. Živi Teksas
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Se globoko strinjam, Gili. Res bi se jim morali vsi malo vsesti na tisti prag, saj kako smo jim pa tudi lepega zgradili!:mad:
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Gili, kaj pa, če jih nočejo pojasniti? Ker jim to bolj nese...
fist
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a fist »

<font face="Comic Sans MS"></font id="Comic Sans MS"><font size="3"></font id="size3"><font color="navy"></font id="navy">

Gili! Prosim, če mi lahko na nek način posreduješ to mnenje, da so življenjska zavarovanja dolgoročna vlaganja. Po tej razlagi so letos vplačane premije strošek in davčni odhodek, drugo leto pa nič več?

fist
Odgovori