Izredni plačan dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Izredni plačan dopust

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Pozdravljeni,

pomagala sem si že z iskalnikom na forumu, vendar željenega nisem našla. Za oktobrske plače se mi razlikujejo obračunani prispevki in virmani za prispevke. Razlika nastaja zaradi 8 ur izrednega plačanega dopusta pri enem delavcu.
Če seštejem plačilne liste, so zneski večji, kot jih je program napisal na obrazec REK-1. Res je,da me z dursa še niso klicali, kljub temu, da so dobili nakazano manj, kot je na obrazcu...

Moram doplačati dursu vso tisto razliko ali je prav, da so nekateri prispevki obračunani v tem primeru manj?

Prosim za nasvet. Hvala,
M.
ado
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a ado »

Ni smiselno oz. pravilno, da bi razlika nastala zaradi 8 ur izrednega plačanega dopusta. Prispevki in davki se od tega dopusta obračunajo in plačajo. Preverite programsko nastavitev za ta del ali naj to naredijo programerji. V vsakem primeru je potrebno plačati nastalo razliko durs-u; velike večina referentov sploh ne terja razlik, ampak čez čas, vam le pošljejo obvestilo, obresti pa veselo tečejo.

Lp
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Najlepša hvala. Očitno je napaka v programskih nastavitvah - možno je, da do sedaj v tem podjetju nikoli niso uporabili te postavke in tako sploh niso opazili napake. No ja, samo da smo vsi živi...

Plačala pa bom takoj, da ne bo obresti.

Hvala, LP, M.
Odgovori