Način obračuna zamudnih obresti
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Način obračuna zamudnih obresti
Zanima me, kateri način obračuna zamudnih obresti je pravi za sodišče: Linearni ali konformni? Gre za poravnavo obveznosti po sklepu o izvržbi, obračunati moramo tudi zamudne obresti do dneva plačila. Ker gre za daljše obdobje od enega leta, je glede na način obračuna razlika lahko večja. Vemo pa, da ni več dovoljen pripis obresti. A v praksi se dogaja marsikaj.
Prosim za mnenja, kakšne vi obračunate. Znano je pač, da se nihče ne pritoži na nezakonit obračun, ker je navadno nižij.
Lepe praznike, Mirko
Prosim za mnenja, kakšne vi obračunate. Znano je pač, da se nihče ne pritoži na nezakonit obračun, ker je navadno nižij.
Lepe praznike, Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Jaz sem uporabil IUS-INFO. Kot opažam, tega uporabljajo tudi odvetniške pisarne. Oba sva uporabila linearni način, oni so ravno tako uporabili linearnega. Vseeno je nastala razlika.
Mislim, da se bodo tu še kresala kopja. Počakati bomo morali na sodno prakso, kaj bo rekla ona. Spomnim se, da v času hiperinflacije je sodišče priznalo le navaden obračun, brez revalorizacije. Kako to razumemo je že druga pesem (R ali r, po mojem se nobenega naj ne bi prištelo). Sedaj je uzakonjen zopet navaden, a praksa je drugo. Bom preveril, ko dobim obračun po pošti. Ravno tako kot ti, sem bil "razočaran" nad pravno stroko. Uporabila je konformnega. Vseeno hvala za trud.
LP, Mirko
Mislim, da se bodo tu še kresala kopja. Počakati bomo morali na sodno prakso, kaj bo rekla ona. Spomnim se, da v času hiperinflacije je sodišče priznalo le navaden obračun, brez revalorizacije. Kako to razumemo je že druga pesem (R ali r, po mojem se nobenega naj ne bi prištelo). Sedaj je uzakonjen zopet navaden, a praksa je drugo. Bom preveril, ko dobim obračun po pošti. Ravno tako kot ti, sem bil "razočaran" nad pravno stroko. Uporabila je konformnega. Vseeno hvala za trud.
LP, Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: