brezposelnost->s.p. a dobim kaj sredstev?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
3bureki
Novinec
Novinec

brezposelnost->s.p. a dobim kaj sredstev?

Odgovor Napisal/-a 3bureki »

Pozdravljeni,
imam naslednji primer. Izgubil sem status dijaka, zato sem se kmecko zavaroval pri ocetu. Zanima me, kako lahko prekinem to razmerje, da dobim status brezposelne osebe. Namrec nekje sem zasledil, ce si prijavljen na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba, lahko pridobis kar nekaj sredstev, ce grem v s.p.
A ve kdo kaj vec kako je s tem?

Hvala
Marko
Boško
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Boško »

Če si brezposelna oseba, za odprtje s.p dobiš denarna sredstva! Sam sem dobil od zavoda in MO Maribor(subvencija) skupaj 1 mio tolarjev!

*** Kogar služba veseli, ima zagotovljen uspeh v življenju! ***
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Tu bi svetoval, da preden naredite kaksen korak povprasate na Zavodu RS za zaposlovanje. Ponavadi, na zacetku leta so polni denarja, proti koncu pa jim zmanjka za vecino programov.

LP, Jam
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Ponekod je bil pogoj, da si na zavodu prijavljen kot brezposelna oseba najmanj 6 mesecev, šele potem je bilo možno kaj dobiti.

Anela
3bureki
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a 3bureki »

A mislite, da obstaja še kak drug način za pridobitev sredstev. Namreč tako in tako mislim iti v s.p.. Čakati pol leta na zavodu nimam časa, tako da v prvem sporočilu omenjen primer verjetno odpade.
Boško koliko časa ste bili vi prijavljeni na zavodu, da ste bili upravičeni do tega zneska?

Hvala
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Poglejte na stan http://www.pcmg.si in najdite regionalni center, ki deluje v vaši okolici in povprašajte tam.
Mirjana
Boško
Nov član
Nov član

Razpis si letos žal zamudil,
http://www.gzs.si/DRArhivNovicPM.asp?ID ... 1525&mi=10

-----------------------------------------------------------------------------------
Boško
Nov član
Nov član

ŠE TISTI DEL, KI TE VERJETNO NAJBOLJ ZANIMA:

fizične osebe lahko pridobijo finančna sredstva v odvisnosti od višine sredstev, ki so jih oziroma jih bodo pridobili pri zavodu; občina bo dodeljevala finančna sredstva v takšni višini, da višina finančnih sredstev, ki jih bo posamezna fizična oseba pridobila od zavoda in od občine za namen samozaposlitve skupaj, ne bo presegla 900.000 SIT; glede na to, da so sredstva omejena, bo višina sredstev, ki jih bo pridobil posamezni upravičenec, odvisna od števila prosilcev, ki bodo izpolnjevali vse pogoje;

-----------------------------------------------------------------------------------
Odgovori