Jubilejna nagrada

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LINA 2
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Jubilejna nagrada

Odgovor Napisal/-a LINA 2 »

Verjetno ste ugotovili, da vas te dni bombandiram z uprašanji. Po sili razmer sem pristala v tem delu in zdaj sem kot riba na suhem. Se moram še veliko naučiti.
Torej, imali smo delavca, ki je konec novembra prekinil delavno razmerje. Pri nas je bil 3 leta. V novembru je dopolnil 20 let delavne dobe. Zanima me kako je z jubilejno nagrado. Ali smo mu jo dolžni izplačati in koliko ?
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Preverite kolektivno pogodbo, večinoma so jubilejne nagrade za del. dobo pri tem delodajalcu in ne skupna del. doba.

Lp
Nataša
LINA 2
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a LINA 2 »

V reviji delavec sem prebrala, da se nagrade izplačujejo za delavce pri obrtnikih za vsa leta delovne dobe, za delavce v družbah drobnega gospodarstva pa za leta pri istem delodajalcu. Mož ima s.p. in meni še zdaj ni jasno ali moram nagrado delavcu izplačati ali ne ???
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

V 142.členu Kolektivne pogodbe med delavci in družbami drobnega gospodarstva je opredeljeno:

Delavcu pripada jubilejna nagrada:

• za 10 let delovne dobe pri zadnjem delodajalcu v višini 40% povprečne mesečne plače zaposlenih v RS za pretekle tri mesece
• za 20 let delovne dobe pri zadnjem delodajalcu v višini 60% povprečne mesečne plače zaposlenih v RS za pretekle tri mesece
• za 30 let delovne dobe pri zadnjem delodajalcu v višini 80% povprečne mesečne plače zaposlenih v RS za pretekle tri mesece

Izplačevalec jubilejne nagrade je zadnji delodajalec.

Ne glede na določbe prvega odstavka tega člena pripada delavcu jubilejna nagrada za 30 let skupne delovne dobe v višini 80% povprečne mesečne plače zaposlenih v RS za pretekle tri mesece, razen v primeru, ko je skupna delovna doba enaka delovni dobi pri zadnjem delodajalcu.

Jubilejna nagrada se izplača najkasneje v enem mesecu po izpolnitvi pogojev za pridobitev jubilejne nagrade iz prvega in tretjega odstavka tega člena.

Torej, če želite, mu lahko izplačate, sicer pa menim, da ni upravičen do jubilejne nagrade. Upravičen bi bil le v primeru 30 let.

lep dan

:twisted:

MdeBarca
Odgovori