Potni nalogi

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
naike
Računovodja
Računovodja

Potni nalogi

Odgovor Napisal/-a naike »

V novem zakonu o cestno prometnih predpisih piše med drugim tudi, da je kazen, za manjkajoči oz. nepravilno izpolnjen potni nalog, za fizično osebo 50.000,00, za pravno pa 2.000.000,00 SIT. Mene pa zdaj zanima, kaj pa če uporabljamo službeni avto za privat namene, ko sploh ni potnega naloga?

LP[:X]
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Tudi mene to zanima, saj za privato vožnjo pa res vnaprej ne veš
kam boš šel. Ker zakona še nisem naštudirala sem mislila, da je ta
zadeva posebej urejena v kakem členu. Ali ni??? No, to bo zanimivo.
LP,

Gordana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz si milsim, da moraš imeti tudi za to nalog, z navedbo, da so privatne vožnje.

Nisem še bral novega zakona, ker bo kazen enaka, kot če bi ga, raje se bom skušal držati previl.

Mirko
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Jaz pa menim, da je v tem primeru dovolj, če imaš potrdilo delodajalca, da lahko službeno vozilo uporabljaš tudi v privatne namene oziroma, da imaš vedno s seboj pogodbo o uporabi službenega vozila v privatne namene.
LP:)
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Se strinjam z Lotico.Sicer pa je bilo to določeno že v prejšnem zakonu,vendar je bilo napisano tako,da je bilo razumeti kot da to velja za registrirane prevoznike.Je pa res,da so policaji zahtevali
potni nalog tudi pri tistih voznikih ,ki so samo vozili služben avto,
brez da je šlo za registrirane prevoze.So pa to zahtevali redko in po
moji izkušnji bolj opozarjali kot kaznovali.
naike
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a naike »

Jaz se bojim, da bo zdaj bolj strogo, ker bo nov zakon, in da bodo policisti dajali tudi kazni.
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

Mi smo se zadeve lotili tako (po vseh seminarjih in drugih mnenjih menimo, da je to dovolj), da ima vsak uporabnik službenega vozila, ki se je odločil, da ga koristi tudi za privat in plačuje boniteto Potni nalog izdan za določen mesec, v katerega vpisuje SLUŽBENE poti (privatne nas, pa tudi druge ne zanimajo). Vsaka takšna pot mora imeti datum, relacijo, namen poti, prevoženo št.km in stanje števca. Hkrati je na potnem nalogu tudi začetno )stanje števca na prvi dan v mesecu) in končno stanje števca (zadnji dan v mesecu).

Torej Končno stanje - Začetno stanje + službene poti = privat vožnje.

Menim, da za privat vožnje poleg potrdila, da lahko uporabljam avto za osebne potrebe ne potrebujem ničesar več.

:twisted:

p.s. ja, rabiš še prvo pomoč, pa žarnice, pa verige....

MdeBarca
dolenjka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

Kako pa velja za s.p., pri katerem se s.p.vozi s službenim vozilom,tako za osebno rabo kot za privatno rabo.

Hvala za odgovor.
Odgovori