V novem zakonu o cestno prometnih predpisih piše med drugim tudi, da je kazen, za manjkajoči oz. nepravilno izpolnjen potni nalog, za fizično osebo 50.000,00, za pravno pa 2.000.000,00 SIT. Mene pa zdaj zanima, kaj pa če uporabljamo službeni avto za privat namene, ko sploh ni potnega naloga?
LP[:X]
Potni nalogi
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Se strinjam z Lotico.Sicer pa je bilo to določeno že v prejšnem zakonu,vendar je bilo napisano tako,da je bilo razumeti kot da to velja za registrirane prevoznike.Je pa res,da so policaji zahtevali
potni nalog tudi pri tistih voznikih ,ki so samo vozili služben avto,
brez da je šlo za registrirane prevoze.So pa to zahtevali redko in po
moji izkušnji bolj opozarjali kot kaznovali.
potni nalog tudi pri tistih voznikih ,ki so samo vozili služben avto,
brez da je šlo za registrirane prevoze.So pa to zahtevali redko in po
moji izkušnji bolj opozarjali kot kaznovali.
Mi smo se zadeve lotili tako (po vseh seminarjih in drugih mnenjih menimo, da je to dovolj), da ima vsak uporabnik službenega vozila, ki se je odločil, da ga koristi tudi za privat in plačuje boniteto Potni nalog izdan za določen mesec, v katerega vpisuje SLUŽBENE poti (privatne nas, pa tudi druge ne zanimajo). Vsaka takšna pot mora imeti datum, relacijo, namen poti, prevoženo št.km in stanje števca. Hkrati je na potnem nalogu tudi začetno )stanje števca na prvi dan v mesecu) in končno stanje števca (zadnji dan v mesecu).
Torej Končno stanje - Začetno stanje + službene poti = privat vožnje.
Menim, da za privat vožnje poleg potrdila, da lahko uporabljam avto za osebne potrebe ne potrebujem ničesar več.

p.s. ja, rabiš še prvo pomoč, pa žarnice, pa verige....
MdeBarca
Torej Končno stanje - Začetno stanje + službene poti = privat vožnje.
Menim, da za privat vožnje poleg potrdila, da lahko uporabljam avto za osebne potrebe ne potrebujem ničesar več.
p.s. ja, rabiš še prvo pomoč, pa žarnice, pa verige....
MdeBarca